betyder det har att jag ar beroende?

Hej allesammans!

Nu sitter vi har, syster och jag, framfor tva hyrda datorer. Vi hade bestammt att vara ifran bloggen den har veckan, men ni ser ju hur det gick.. Jag vill iallafall halsa till er att vi har det bra. Det har varit toppen vader hela dagarna och hotellet ar fantasktiskt. Lyxigt, bra pool, nara havet, trevliga manniskor. Jag horde att ni hade regn? Grymt bra, for det gor min semester bara battre da jag slipper vara bitter over at ni ochsa har det soligt.

Vad har vi gjort da?
Veckan borjar med att det fattas 600 kronor i var lagenhet nar vi kommer hem, och vi kan bara konstatera att vi blivit bestulna. Ledsna och med bada vakt och hotellparsonal inblandade sa bstammer vi oss for att sova och forsoka glomma allt tills nasta dag.
Dagen dar pa solade vi sa mycket vi bara orakde, vi paxade solstolar vid polen tidigt pa morgonen och glassade tills vi inte orkade mer. Nar jag lite senare under dagen star i duschen skriker therese pa mej. "Pengarna! Jag har hittar vara pengar!" Sa sant, hon minns plottsligt vart hon hade lagt dem, i BH:n!! Vem gommer sina pengar i BH:n och sedan blommer det, det undrar jag. Semestern raddad! Pa kvallen akte vi till ett shopping center och handlade, missade bussen och kom inte hem forens 11- halv 12.

Nu sitter vi har, som tva branda kraftor och mar bra. hotellet bjod pa champange och en sakerhetsbox, sa lite daligt samvete har vi.

Jag saknar er!

OM NI KÄNNER EFTER RIKTIGT NOGA SÅ KAN NI NOG KÄNNA HEJDÅPUSSEN JAG SKICKAR

Jag vill bara säga hejdå till er mina vänner. Snart ska vi sova och om bara några timmar är det dags att stiga på flyget och fara ner till den lilla ön utavför arfikas kust. Förvänta er inte att jag kommer vara brun nä jag kommer hem, mer kräfta.

Jag kommer sakna er, framför allt dej Lisela. men kom ihåg att du är min hjälte även om du är 5343 km iväg. Alltid!

RETRO IS THE SHIT AND I LOVE IT

Det var aktion idag. De sålde ut en hel frisör salong, med schamponering och färg och allt ni kan tänka er. Självklart var jag där på första parkett. Salongen var en riktig 50-tals salong, ni vet, väggarna var täkta med stormönstrade bruna tapeter, speglarna var stora och runda och det hängde rosa hyllor på vägarna. Disken där den gamla kvinnan hade tagit betalt var oval och täckt av svart skinn med vita prickar på, och mitt på framsidan fanns ett stort fönster som man kunde ställa prydnader i. Helt otroligt.

Det fanns väl inte så mycket som egentligen var värt att bjuda på men jag var intresserad av den snygga frisör stolen i svart skinn. Tyvärr var många andra också det och budet slutade på 800 kr och den föll inte på mej. Däremot skrek jag på en stor hög med gamla frisyr böcker. Alla från 50-talet och fram mot 90-talet.
Varför? De är ju ascoola! Folk skrattade när jag ropade att de fick lov aktionera på böckerna också, men jag själv tycker de är riktigt roliga att titta i och dessutom snygga att ha i hemmet som prydnad! Tycker ni att jag är lite dum som alla andra tyckte att jag var?


Schemat var iallafall bra och kul att komma tillbaka till rutinerna, nejda jag ljuger.

Hemma matchen slutade med 8-0. Grattis killar. Jag satt och huttrade hela första halvlek och tillsist stod inte Mattias ut längre med mitt tjat så han tog hastigt av sig sin jacka och la den över mej. Jag hade vrångt tagit på mej ett par korta skjorts och tunt linne i morse när jag såg att solen tittade fram. Men i pausen till andra halvlek fick jag gott cykla hem och slänga på mej kläder, två lager + skinn jackan och jag kände ändå hur håret reste sig i nacken. Isvindar!

Jag ger upp, det är väl dags att börjar acceptera att sommaren är slut. Nu väntar bara en lång höst och sedan den kalla vintern. Jag kan ju bara säga att jag gärna hade tagit några månader till med sommarlov. För nu när skolan börjar igen efter ett par månader känner jag mej allt annat än utvilad. Jag känner mej trött och stressad och sanslöst skoltrött, så där som man bara är i slutet av höst terminen. Jag förlänger min sommar med resan, sen kan jag väl inte gömma mej längre.


http://skycode.deviantart.com/art/Winter-and-summer-113123253

Det fläktar så där skönt att man får på gränsen till gåshud om man känner efter men värmer så där underbart att man njuter av varje sekund.

Vart är IKEA katalogen? Det skickades ut för drygt en vecka sedan men har fortfarande inte landat i brevlådan här hemma. Så otroligt långt in i skogen bor vi väl inte att vi måste vänta på katalogen till sist av alla. Den hade varit perfekt nu, solen skiner ute och det är så där lagom varmt, att man orkar ligga och sola lite längre än 5 minuter.

Lite så där lagom varmt kommer det väl inte vara om tre dagar. Då kommer vi ligga och stekas i så där fantasktiskt fruktansvärt varm luft, att man hela tiden måste koncentrera sig på att andas så man inte dör. Underbart!

Det är ingen idé tjejer, jag har redan försökt.

Jag är helt utmattad, och trött. Ledsen och beviken. Jag fick 41 sökningar på internet. 41 möjliga frisör salonger som kanske ville ta emot mej som praktikant. Efter en del strykningar på salonger som antingen var upptagna eller för långt bort eller för små så återstod det 18 stycken kvar. Så jag satte mej och ringde upp en efter en, men alla sade nej.
Det är sant. antingen hade de inte tid, eller så hade de för litet, eller så var det upptaget av någon annan, eller så passade det inte helt enkelt.

"Vad går du på för skola?"
"Haraldsbogymnasiet."
"Jaha, nej tyvärr tar vi inte in.."

Till slut fick jag iallafall napp på en salong, kanske.

"Du kan komma måndag, och vi prata Emilia, du göra på salongen".
Jag förstod knappt vad det stackars tanten sa, och förstå mej rätt så tycker jag faktiskt att det är viktigt om man ska trivas där. Men jag går väl dit på måndag, inga fördommar här inte (nästan).
Så jag vill bara hälsa till er, mina snälla klasskamrater, det är nog ingen större idé att ringa runt, för de säger nej. Och tro mej, efter sådär 5-6:e samtalet börjar självförtroendet dala.

Jag tycker det är värdelöst att ha praktik varje fredag. Vi har ingen chans att komma iväg till någon större stad då det blir alldeles för dyrt att åka till ex. stockholm en dag i veckan. Lärarna pratar om hur vi måste hitta en salong där vi kan få jobb efteråt, men hur går vi då, vi som vill iväg efter skolan? Vi som inte vill jobba hemma i våra byar. Det känns inte så genomtänkt..Framförallt när de kommer på tisdag och säger att vi har praktik på fredag. Hade vi fått veta det i våras hade vi haft mer tid, men det har vi inte nu, vi har inge tid alls. Värdelöst, och det står jag för.

vi bakade tårta











Vi bakade tårta. och reseptet tog vi ur fantasin. Det var maräng, grädde, valnätter, skivad banan, chokladkräm och geléhallon. Ett ljus i mitten också, så klart! Väldigt god, i typ två minueter sen blev allt bara för mycket och man ville bara spy av det söta smaken. Trevlig dag!

"tick tack tick tack"

Älsklingen är på väg hem. Otroligt. Detta påminner mej omedelbart om hur tiden bara rinner iväg. Har det redan gått en vecka. Jag som trodde att det skulle ta en evihet. Snart har vi väl gjort en vecka till, och det är dags för mig att resa jag med. Fast egentligen tar det väl bara en dag, så är vi påväg hem igen.

Nästan så jag blir lite rädd, så där i smyg. Snart är vi alla vuxna. Neeeej, vi? Aldrig! Eller?
Blir det vår tur snart? Kanske.. Snart står vi väl där, och ska fylla 25 allihop, vara sig vi vill eller inte.

I skolan pratade de om jobb. Att vi måste börja tänka på vart vi ska jobba nu, så vi inte står där sen som frågetecken när vi gått ut. Kära nån, vi går fortfarande i skolan, jag leker fortfarandra apa på rasterna och jag kluddar fortfarade hjärtan och skriver "Mattias" tjugo gånger på första sidan av alla kollegeblock. Det är sant!

Dn extra starka färgklicken fattas

Det är bara en sak som jag saknar. En sak som gör allt det här bra lite mer grått. Något som sliter i mej och drar i mej, varje dag. Det är du Lisela. Du, i min vardag. Vi i varandras vardag. När jag kom hem till lägenheten i går kväll, och ställde ner alla min väskor på golvet, mitt i alla bubblande må bra känslor var det väldigt tomt. Det var städat och det var rent, alla saker var mina saker och i sängen fanns bara en kudde.

Jag rev upp alla min kartonger under sängen för att leta efter et brev jag fått av dej, hängde upp det bredvid sängen, så gick jag till andra rummet och satte på en cd-skiva som du gjort speciellt till mej. Och så satte jag mej ner och läste mina två böcker som du skrivit till mej, om oss. Du fattas mej varje dag.

Har jag berättar för dej hur mycket jag älskar dej, och hur mycket jag behöver dej?

Tillbaka som äldst

Jag har äntligen fått igång på mit trådlösa internet, och jag har äntligen tagit mej in på den här sidan för at kunna skriva en liten hälsning till er. Japp, nätet är mycket segare nu, men jag är glad. Jag är glad och jag är tacksam för mina underbara föräldrar som betalar mitt internet. Det är nog många utgifter ändå nu när man är 18. Allt tycks bli mycket dyrare, och kanske äter jag mer mat också, och kläderna har plöttsligt blivit för små (låtsas vi) så jag måste shoppa jääätte mycket!

Jag är hemma i min lägenhet nu, hemma i falun. Det är sig likt här, mina blommor var stendöda, men annars ser det ut som det gjorde när jag gick. Skolan är också sig lik, förutom alla nya osäkra ettor som smyger runt och försöker göra sig osynliga. Det känns som att det var i förr går som jag var en utav dem, som om det var nyss som jag gick där med en huvtröja uppdragen till örorna och ansiktet ner i golvet.

Men nu är vi treor tjejer, Lojs, Belinda, Christin och Linnea. Vi är älst och det är bara ett år kvar nu. Det betyder att vi har ingenting att förlora. vi kan aldrig göra bort oss för alla kommer ändå tro att "det är så man ska göra", bara för att det är VI som bestämmer reglerna. Jag älskar att vara med er igen, ha gänget samlat. Knäppkökarna och de störda, i en enda hop, det är då vi är som bäst.

Nu ska jag traska ner till bussen och kila iväg till Christin och se på film. Trevligt.


Jag tror det är min favorit låt


softa softa softa

Äntligen får jag pusta ut efter en hel hög med klippningar. Känndes som halva släkten var här och ville bli klippta iallafall 4. Med 700 kr mer i semesterkassan sitter jag här och ser fram emot en lugn kväll. Och kvällen börjar med en lång dusch, mamma har köpt hårprodukter till mej från fudge som jag självklart måste testa direkt. Jag har också en oläst Elle, och i kylskåpet finns en ouppäten melon. Kvällen kommer bra bra, bortsett från att jag saknar min Lisela och tycker att det är tråkigt att vi aldrig hinner ses.

Kanske går Lojs med på att åka till falun på måndag morgon så att jag hinner träffa Lisela på söndag !


Dagens sms-vykort från Mattias i Kroatien

Hej älskling :)
Vi har nyss kommit upp från havet,
snorklat runt en hel del, kanon fint under ytan :D
Ska köpa en undervattens kamera så du får se.
Älskar dej!


Hej älskling,
Det glädjer mej att ni har det bra.
Kul att det är bra snorkel vatten, precis som du hoppats på.
Här hemma är det höst,
bara 10 grader när jag cyklade iväg till jobbet i morse.
Burr!
Hade bra, Jag älskar dej!

Ge mej en gurka, vart är sockret, usch vad dyrt!

Först och främst! Tack för alla snälla kommentarer i det tidigare inlägget!

Sen vill jag bara berätta hur otroligt avundsjuk jag är på Mattias som ligger och steker i 40 grader i Kroatien just nu. Här regnar det dag efter dag och det är kallt och blä, nej usch, fusk Mattias, fusk!!

Jag är helt tom på insperation, allt jag har gjort idag är att jobba. Jag och Caroline satt och pratade om det idag när det blev tomt på kunder. Jobb jobb jobb, för oss båda. Vi är båda extrajobbare och det är oss de ringer så fort någon blir sjuk eller vill vara ledig eller inte kan komma eller vill sluta tidigare eller börja senare. Och vi säger båda ja, såklart.
"Hur kan man jobba så här? Hur kan man jobba på hemköp och ha det som ett jobb när man är vuxen?!" utbrister Caroline och jag håller med fullständigt. Det spelar ingen roll hur trevlig man är så får man ändå massa fula ord och sura kommentarer mot en, varje dag. Alltid är någon missnöjd med frukten, eller glömmer bonuskortet, eller tycker att det går för långsamt. Då spelar det ingen roll att man säger "Du får den där frukten gratis" , eller om man springer som en galen ko fram och tillbaka för att utförda allas önska mål. Hemköp är ett bra ställe att sommarjbba på om man vill tjärna lite extra, men ett framtids jobb? NEJ TACK!

Så där, nu har jag slängt ur mej lite tacksamhet och lita avundsjukaa och en heldel klagomål, nu är det dags för mej att lägga mej och sova. Vakna på bättre sida i morgon och låta jobbet göra mej trött och slut igen. Falun, snart, snart snart.. (!!!)

En ny design

Denna morgon har jag designat om min balklänning till en fest klänning. Lite nål och tråd här och där och klänningen får en helt annan stil. Dock kan jag inte bestämma mej om den är cool/snygg, eller om den bara är ful. Ni får hjälpa mej! Om ni inte kommenterar antar jag att ni tycker att den är bredövlig och då får den hänga kvar i gaderoben på bröllopet på lördag.

Före:


Efter:



wedding

På lördag ringer kyrkklockorna för bröllop. Henrik och Sofie ska gifta sig och jag är bjuden. Jag sitter och funderar på vad jag ska ha på mig, vad har man på sig? Jag tänkte sy upp min balklänning till knäna och satta ett siden band i midjan. Eller så blir det min halv nya volangklänning till ett par höga pumps. Vi får se.

Hur som helst, jag satt just och tänkte på hur jag själv skulle vilja ha mitt eget bröllop, och kom fram till.. ingenting. Jätte svårt ju! Man vill ju ha allt, ett enkelt bröllop med utsläppt hår och då bara de närmaste är bjudna, men jag vill också ha ett stort lyxigt bröllop med underbar klänning och jätte fin festlokal. Jag vill att mitt bröllop ska vara en fest, med många skämt och mycket spex, men jag vill också att mitt bröllop ska vara fyllt av glädie tårar och kärlek.

Bröllopsdagen ska vara ett minne för livet, därför har jag stora önskemål när det gäller fotografering.
♦Det ska vara konstnärliga bilder, kort på detaljer och med fin bakrund.



♦Det ska vara mycket kärlek i bilderna, pussar, kramar, hand i hand.
 


♦Bilderna ska ha en glimt i ögat, ett bett i läppen, ett kort när vi hoppar eller drar lite i varandras kläder.
   

♦Jag skulle också vilja ha en serie bilder när vi är en och en -på bara med och på bara min man. 

 


Dags att sluta drömma och gå tillbaka till verkligheten, frukost!

sexy and cute

 

Popcorn blir det!


Jag tänke bara visa hur min nya tröja ser ut


Abstinens besvär, myror i brallan och kurrande mage

Jag kom hem, käkade upp 5 av mammas nyodlade tomater, satt mej här och gick igen. Sedan busade jag upp Molly med tröttnade när hon var som vildast och gick hit igen. Ringde upp Christin, hon svarade inte, skrev till Lisela på msn, hon svarade inte, skrev till Lisa, hon svarade inte. Gick.

Kollade igenom varje skåp efter någonting att stoppa i munnen, hittade ingenting, frågade mamma om jag fick ta bilen och köpa mej något, fick inte. Frågade Molly om hon ville se på film med mej, inget svar. Ringde Mattias, mobil avstängd.
Gick hit till datorn igen, letade efter musik, fanns inte, helt tomt. Gick ut och åt hallon, fick tag på tre stycken, för mamma använde allt till sylt igår. Gick hit. sitter här nu...

...Smyger nu iväg och "lånar" mammas bilnyckel ändå.

Puss!

Dags för ett inlägg vad säger ni?

Vi har precis skrivit en lång lista, jag och min syster. Skor, kläder, kortlek, pass, mobil, handväska osv.. Om två veckor börjar vår resa till Gran Canaria, och idag är sista gången vi ses innan vi åker, så det är idag planeringen får ske.

Men det är mycket som ska hända innan dagen väl slår in. Först och främst ska jag säga hejdå till mattias som åker till Kroatien en vecka (i morgon) sedan jobba varje dag i över en vecka, och vips så är det skolstart. Dags att åka tillbaka till Falun, till vardagen. Bråka lite med lärarna om ledighet, börja träna och prata igenom en hel sommar med vännerna och långt långt in i framtiden ska vi slutligen resa.

Det var framtidsplanerna det, vad har hänt tidigare i livet da? De senaste 5 dagarna menar jag? Stockholmsresan var grymt kul iallafall. Vi var där i 3 dagar.

Dag 1 tillbringade vi i staden, jag, Mattias, Johanna och David. Även om jag inte hittade något var det en grymt trevlig dag. Vi avslutade dagen med att bada och hälsa på Davids föräldrar och käka pizza.
Dag 2 var jag och mattias på Gröna lund. Vi klarade av tunnelbanan och tog oss själva ut till grönan där Mattias (det första han gjortde) tvingade upp mej i frittfall! Jag är sååå höjdrädd och jag satt och krampade fast mej i sätet och blundade så hårt jag kunde. Mattias var helt avslappnad och tog kort och satt och pratade där uppe, galet! Jag överlevde iallafall dagen och gick där ifrån med ett stort leende på läpparna och trötta ögon.

 
Dag 3 gjorde jag och Mattias ett andra försök i stan. Denna gång bättre lycka. Jag köpta ett par byxor, tre par linnen, ett skärp, en huvtröja och en solbikini. Mattias shoppade han också, mycket mer än mej faktiskt.

Bra helg! Grymt trist att komma tillbaka till jobbet. jag hade gärna stannat ett tag till!

Jag skulle hälsa från kungen

Jag och Mattias är nu framme i huvudstaden. Tågresan var så otroligt vidrig. De gamla vagnarna saknade fläckt system och det var trångt och vi svettades som idioter båda två. Det var iallafall underbart att komma fram, inte bara för att vi varitutan luft i 2 timmar och stockholms luften känder renareän vanligt, utan mest fr att komma till staden. Jag tror jag gillar städerna mer än landet. Märks extra tydligt när jag skiner upp med hela ansiktet när jag set stadsvyn.

Johanna är skit snugg som vanigt och har redan skrivit en hel lista på saker som vi ska göra de här dagarna. Ikväll brjar vi med att slappa framför tv:n och käka godsaker, och i morgon blir det shopping och minigolf, eller var det bio, eller Kista-gallerian? ;)


"Jag säger då det, vädret är bra underligt"..

Tänka sig, vädret verkar intressera många. Det är inte sällan kunder börjar prata med mej, fråga mej "vems jag är" eller så säger de ungeför något i stilen "Jasså, du sitter här du och jobbar hela sommarn? Kul med pengar"..
Men jag tror ändå att 90 procent av alla som är pratglada nämner någonting om vädret, klagar de inte på regnet så klagar de på att solen torkar ut deras trädgård. Eller så vill de diskutera hur många cm översväming det är i sjöarna eller hur bondens potatis ruttnar. Jag satt där i kassan, någonstans mellan 2 och 3 idag och funderade på om det bara är här i Dala-järna eller om det faktiskt är så att vi människor i allmänhet gillar att prata om vädret?

Det var iallafall strålande fint idag, och jag kände hur jag nästan släppte en tår innan jag klev in på lagret i morse. Första soliga dagen på jätte länge och jag måste stå och plocka varor i ett kallt rum med halv taskig belysning. På lunchrasten gick jag ut och satte mej på en bänk i 20 minuter och försökte suga åt mej så mycket sol jag bara kunde! Mina svarta stela jobbarbyxor var så varma att jag blev svettig i knävecken och mina bröst höll på att stekas sönder under mitt svarta linne. Skönt, varmt, underbart!


Ho hi ho ha, APA!

En grym dag på Boda Borg! För er som inte vet vad det är så är det nästan som fånfarna på fortet. Det är en stor byggnad med koridorer med massor utav dörrar. Bakom varje dörr gömmer sig en utmaning. Det kan till exempal vara att hitta ett lösen ord och skriva det samtidigt som du trycker på någon annan knapp, eller att du ska ta det genom en laborynt, gå genom en gång och inte nudda laser strålrna som går kors och tvärs. Det kluriga är att man har ingen aning om vad som väntar en bakom dörrarna och alla uppdrag går på tid. Efter varje bana får man en stämpel.

Det var väldigt svårt måste jag säga, man måste vara båda smidig smart och snabb, och det gäller att sammarbeta då hela laget måste igenom alla banor för att få en stämpel. Men jag och Lislea kämpade på och gav oss aldrig, medans Bengt körde på taktiken att skyll apå tekniken. "Det här funkar ju inte, så värdelöst, det är ju något fel"!! Men "Lag Crew" som vi kallade oss lyckades iallafall samla ihop stämplar som ex Vinter, Basket,  Laborynten och Stjärnor och planeter.




Vi valde att inte bära runt på kameran där inne så det togs inga bilder, men för att ni ska få en bild ändå om hur vi såg ut som kan jag ju bara berätta att vi var otroligt fula båda två, jag och Lisela. Vi hade gympakläder på oss och våra pannor var blöta av svett och kinderna rosröda. Innan varje rum stod vi och dansade som apor och när det var dags att gå in skrek vi en ramsa framför alla som ville titta på oss. När vi väl var inne i rumman var vi bara inställda på att ta oss till andra sidan, så om våra byxor åkte in i rumpan och om vi så fick lov att ta av oss tröjorna så bryddde vi oss inte. Vinna eller försvinna. Och vi vann!


Benjamin


RSS 2.0