Jobb på gång

JAG HAR FÅTT JOBB !!!!

Det ser man, det lönade sig att kämpa med ansökningar. På måndag bär det av till en utav Vansbros pizzerior/resturanger för att avtala om tider och lön inför sommaren!  Jag hade fått ett missat samtal och när jag ringde upp svarade en mörk mansröst med en utländs brytning i sin svenska. Tänk, jag har aldrig varit så glad för att prata med en människa från utlandet någon gång! När jag lade på skrek jag av lättnad, dags att ändra om mina sommarplaner!

TJOHOOO!

Tatoooo

Som jag trodde. "Det går alldeles för fort" säger Thomas var 10:e meter. Jag vågade inte skylla på foten heller, så det fick bli ett svagt "mm.. jag vet.." .
Det går bättre och bättre för varje gång påstår han. Men jag höll mer med honom när han skojade och sa att det gick utför. Det är iallafall precis så det känns.
"oj oj oj, ditt självförtroende..." suckade han ibland och jag vet inte riktigt om han tycker att jag är för hård på mig själv, eller om det är så att han tycker att jag är kaxig. hehe

Nu ska jag erkänna en sak för alla som inte visste det. Jag är sugen på att göra en tatuering. En liten fin text i nackslutet bara. Lätt att dölja om man vill det och inget stort som man kan ångra om några år. Men det kommer säkert aldig bli av, för jag är livrädd för vad folk ska tycka, Mamma och pappa exempelvis. Och sen vet jag inte riktigt vad jag vill att det ska stå, jag vill verkligen vara 100 % säker, och ni som känner mig vet att jag ofta har svårigheter att bestämma mig.
Så vi får väl se.
Pappa frågade mig förut om jag ville tatuera mig. Ja, men jag törs inte, var mitt svar.
"Jag skulle kunna tänka mig att du skulle vilja tatuera dej, du ser ut som en sån".

Man kan ju undra flera gånger om vad han menar med det. Om det var negativt eller possitivt fick jag aldrig reda på.


Kanske man ska köra på gnuggisar istället? Som jag och Lisela gjorde en dag.
Vi hade temat "godis" och en gnuggis-fjäril passade bra tyckte jag.

Gasen i botten!

Idag har jag lärt mig tanka.
Jag har också lärt mig hur man tappar kammen i golvet flest gånger på en minut. Tor mig, jag är bäst på det, Maja vet.

Jag har fått problem med min högra fot. Jag vet inte om det beror på alla timmar jag står per dag, men muskeln på övredelen av foten är iallafall jätte öm och stel. Kan knappt köra bil, eftersom jag har svårt att lätta på gasen. haha, Det är ju säkert för trafiken om jag inte kan lätta på gasen.

Pappa: Bromsa, bromsa lite, bromsa!
Jag: Jag kan inte för min fot har fastnat på gasen!!!
OOOOPS!

Vi får väl se hur det går på körningen i morron. Då får min lektion ut på att anpassa hastigheten i tätort. Help.. 


Nu är det dags att sova för min del. Godnatt vänner!


En Lisela

Min systeryster gjorde en måndagslista i sin blogg igår. En lista på allt som gör att man är glad.  Jag tänkte göra en liknande, det är framförallt en sak som gör mig glad idag.

Idag är jag glad för att:
-Jag har en bästa vän. En Lisela.

Jag är glad för att jag vet att det finns en tös borta i vansbro som alltid försöker göra mej glad. Hon vet precis när det är dags för ett sött kärleks sms, eller ett sms med perfekta detaljer om konstiga personer som hon stött på under dagen. Hon vet exakt då det bara passar att hålla sig undan, att bara vara tyst och inte göra något. Hon vet när det passar att brotta ner mig till marken och nypa mig i fläsket och rufsa till mitt hår. 
Lisela känner mig som om vi kännt varandra hela livet. Hon vet exakt min åsikt angående svamp eller räkor. Hon vet att jag suger på djupa diskussioner på morgonen innan skolan. Och hon vet genom att bara titta mig i ögonen vad jag tycker om en person som går förbi oss på gatan. hon känner mitt hjärta som om det var hennes eget.

Jag är glad för att jag alltid kan berätta precis ALLT till Lisela. Att jag aldrig behöver hålla undan något för henne. Håller hon inte med mej, mot argumenterar hon och accepterar sedan min åsikt.

Jag är glad att jag har en vän som litar på mig och tror på mig.

Jag är glad att jag har en vän som säger att jag har en ful tröja på mig, eller färger som skär sig eller platt hår.

Jag är glad att jag har en vän som delar min åsik om att träning är överskattat och att godis är rätt i alla lägen. En vän som jag kan dela mina ovanor med och skratta åt det, och förtränga det med.

Jag är glad att jag har en vän som jag kan dela en minnes bok med. En vän som gett mig så underbart många härliga minnen. 

Jag är glad för att jag har en vän som jag kan ha så sjukt kul med att andra blir avundsjuka.



Idag är jag glad för att jag har dej Lisela. Lite så dår extra fantastiskt glad.

Rora mig

Jag har trååååkigt !

Vardag igen.

Helt otroligt vad fort den här helgen har gått! Nu är det åker vardag och en vecka innan nästa helg. Har kört lite med Thomas idag igen. Han började planera för uppkörning och teori och jag blev livrädd på en gång. Det kännns som det är så otroligt långt dit så det är inte sant. Men om jag bokar så kanske det går lite fortare framåt. Då har jag ett mål.

Idag har jag sökt jobb för fullt. Tyvärr var det lite sent på dagen så cheferna var inte där. Men alla platser tog mitt namn och telefon nr så nu är det bara att hålla tummarna! Jag frågade Anna-Lena (frisören på salongen) om hon trodde att någon ville ha hjälp i sommar, någon utav kommunens frisörer. Men hon sa att för att det ska gå ihop för dem så måste personen isig ha fullbokat hela dagarna, och tyvärr har ju jag int ehunnit skaffa mig den kundkretsen ännu.

Det går riktigt bra på salongen nu, jag har kunder varje dag och det är mycket färgningar och det är kul. Jag har fullt upp hela dagarna då jag försöker kombinera praktik med kör- och teori-lektioner så gott det går. Imorron kommer Maja och ska bli blond och innan det ska jag klippa mormor.

Min tillfälliga deprission är iallafall över.


Vår relation är vardag men aldrig helg

Att vara kär är det bästa som finns. Och att bli kär när man är 14 och fortfarande vara det när man är 18 är fantastiskt! Att hålla ihop genom hela tonåren då man förändras från en person till en annan. Från att vara barn till att vara vuxen. Att hålla ihop varje dag, genom prövningar och avundsjuka, genom besvikelse och svek, genom förlåtelse och uppskattning det är en upplevelse!
Man lär sig inte bara känna en annan person, man lär sig känna sig själv, genom någon annan. Mattias har format mig till den personen jag är idag. Han tillsammans med mycket annat.
Och jag har varit med och format honom.



Vi har rest tillsammans och upplevt saker tillsammans. vi har suttit själva hemma hos någon en regnig dag och inte gjort någonting alls, inte upplevt något. Bara varit, vi två. Det gäller att blanda vardag med äventyr, tråkigheter och roligheter.

Jag har aldrig varit utan Mattias. Han är en person som följt mig genom hela tånåren. Han har fått lyssnat på klagomål och bekymmer, han har fått utstått skitsnack och tjejbråk. Han har varit med på allt mellan stelaste släktmiddagar till en svärfar som röker sigarr (Pappas 50 årskalas).
 

Jag måste berätta för er alla där ute som fortfarande inte har fått uppleva ett så seriöst och långt förhållande som mig. Det är en enorm trygghet att veta att vi har en så stark kärlek mellan oss och ibland vill jag kalla mig lykligast i världen. Men jag vill också att ni ska veta att man är inte nykär livet ut. Man kan inte bara vara tillsammans och tro att man alltid kommer hålla ihop. En så stark kärlek som vi har är det mycket jobb bakom.
Jag brukar säga att det är som att driva en bondgård, varje morgon måste man göra om allt ifrån början.



En kommentar, en strykning på ryggen, en puss i pannan och ett "jag älskar dej". En tjänst och en uppoffring. En uppskattning -ett tack. Det behövs bara så lite, men ändå är det så svårt ibland. Man bara flyter med lixom, glömmer bort att visa sin kärlek. Man tar förgivet och till sist inser man inte längre hur mycket det betyder längre. "Jag älskar dej".

Man måste passa sig för att sitta inne för mycket under regniga dagar. Passa sig för vardagen som bara går och går. Passa sig för att ge upp och bara flyta med. Säga hej och hejdå. Dag ut och dag in. Man är inte nykär hela livet det är bara det förstadium till det stora kärleken. Kärleken som det måste finnas ett jobb bakom.



Reletionen blir bara vardag men aldrig helg.

Ett sista hopp!

Mitt sista hopp. Nu har jag gjort allt jag kan. En hel lista ligger framför mig på alternativ till jobb. Imorron blir det att åka kommunen runt och fråga på alla dessa ställen. Pizzerior, resturanger och ceféer. Som frisör på ålderdomshem, att plocka jordgubbar eller som kassör på hjärtats rum. Jag ska också följa Jennys råd och söka på alla salonger i kommunen.

Önska mej ett fett lycka till!

Vad händer med mig i sommar?

Jag har aldrig varit utomlands. Under min 18 år har jag aldrig varit utavför sverige i mer än två dagar och det var när jag mamma och pappa åkte till norge över en natt. Längre än så har jag inte varit med mina små fötter.

Jag klandrar inte mamma och pappa för det. Däremot ser jag framemot att själv ta tag i det nu när jag fyllt 18 och åka iväg någonstans. Vart som hellst nästan. Just nu känns det som att alla länder i världen duger, bara jag får det skrivet i min historiebok att jag varit utanför norden.

Min drömresa skulle vara till Florida. Till solen och staden på samma gång.



Men för mig skulle det duga att bara resa till London eller något liknande. Jag och Mattias har faktiskgt pratat om en utlandsresa i höst. Men för vilka pengar. Som det ser ut nu så får jag inge jobb i sommar. Alla mina vänner + Mattias ska jobba hela sommaren lång. Själv kommer det bli så att jag sitter här hemma och inte gör någonting. Jag kan inte planera någon resa för ingen kan hänga med då alla jobbar. Jag kan itne gå på någon festival då jag inte kommer få några pengar.

Jag dör om jag inte får jobb. Jag menar det. jag tänker inte sitta här själv hela sommaren och bara vänta på bättre tider. Vänta på att den här dagen ska ta slut för att hoppas på att nästa dag blir bättre. NO NO NO !

För att inte tala om hur det blir i höst! Min månadsbudget kommer fortfarande ligga på tusen kronor. ETT TUSEN !
Jag tänker vara negativ tills jag får ett jobb. Snälla gud, ge mig ett jobb !


Jag säger som Mattias sa till mig igår: "Fyyyy va gött ô va miljonär!"

Årets första grillning

Att grilla ute är väl ett stort tecken på att det snart är sommar. Att  cykla runt i byn med bara armar och känna doften av nygrillat är väl härligt. Pappa bjöd mig och Mattias på grillat ikväll. Love him for that. 
Dags för kubb eller cykeltur eller fotboll. Vi får se hur det blir. Vi ska iallafall ut och suga i oss det sista äv värmen för i dag iallafall. Det är väl härligt.


Coldplay - Swallowed In The Sea


 
Coldplay - See you soon

Gina Trikot

Det har kommit en ny klänning till Gina trikot. Väldigt fin tycker jag.


Tränings ångest

Ångest. Jag har inte rört på mig alls på två månader. Inte en enda promenad eller träningspass. Senaste året har jag faktiskgt tränat runt 3 gånger i veckan. Boxning framförallt men också jympa och skivstång.

Efter att friskiskortet gått ut har jag tappat tränings kicken totalt. Mattias berättade idag att han börjat springa och jag kände hur ångesten började smyga sig på. Dags för mig att visa att jag också kan. På med sport BH:n och dags att hoppa i träningsskona (mammas påtok för stora 38:or) och sedan marsh ut i mörkret. Jag satt först en kvart i hallen och drog mig för att gå ut.
"Jag kommer aldrig klara det" ekade det i mitt huvud.

Efter en kvart vad jag hemma. Det gick betydligt lättare än jag trodde. Mitt mål var att ta rundan på en halvtimme och att minst springa hälften av sträckan. Helt oväntat luckades jag faktiskt springa varje meter och vara hemma på halva tiden.
Andnöd, skavsår, smärta i ena knät och svettig som en gris dock, men tog mig runt gjorde jag! Grattis till mig.

  
En provisorisk tränings outfit.
Alla träningskläder är i falun så det blev att slänga på sig mina svarta leggins,
ett vitt linne och min underbara svarta Everlast tröja.

Våryra

Idag är det våryra i vansbro. Butikerna har öppet till 10 och det är extra priser och erbjudanden över allt. Som praktiskant på salongen blir jag också kvar länge idag. Min sista kund kommer kl halv 5 och det är en klipp + färg så det blir nog sent för mig med. Solen skiner och det är rätt varmt ute så det passar ju bra till våryran.

Första gången jag är på Vansbros våryra. Det är rätt skumt men även om Vansbro och Dala-Järna bara ligger en mil ifrån varandra så delar vi järnabor och Vansbrobor inte så många aktiviteter. Det som händer i Vansbro lockar inte så många järnabor och tvärtom.

Flygfesten exempelvis. Det är bland dom största flyguppvisningarna i europa och det samlar flera tusen människor från hela sverige för att titta på den. Men ändå vet jag flera ifrån vansbro som aldrig åkt till Dala-Järna den helgen.

Ja ja, vilka ointressanta tankar jag har. hehe
Ha en bra dag i våryran.

STIL

Nu börjar sommaren närma sig och vintergaderoben ska ut och sommargaderoben in. Jag tänkte slänga upp lite bilder på vad jag tycker är snyggt att ha i sommar. De här tjejerna tycker jag har grymt snygg stil. Kläderna är enkla, luftiga och samtidigt väldigt snygga. I sommar är det jeansshorts men en skön skjorta eller topp som gäller.

Vad tycker ni? :)




 


 

(Lookbook.nu)

Jag saknar er redan.

Det slog mig plötsligt! Jag kommer aldrig överleva 7 veckor praktik. Mina tjejer i falun saknar jag redan. Vardagen, min lägenhet, skolan. Ja, jag saknar redan skolan. Två dagar har det gått och jag håller på att dö.

Om jag är nere i en svacka? Tydligen.


Jag kan inte se mig själv stå och klippa människor dag ut och dag in hela livet. Det skrämmer mig faktiskgt att bara tänka på det. Det är inte vad jag vill. Jag vill göra något annat. Bli stylist, inredar artitekt eller makeup artist. Folk frågar mig alltid om jag ska starta eget när jag gått klart min utbildning. Nej är mitt svar. I så fall till något som är kul. Vilket inte frisör är längre. Inte att jobba som. Missförstå mig inte. Jag tycker det är väldigt kul att hålla på med hår, att kunna klippa ett omöjligt hår så det blir bra och kunna teknikerna i färgning osv. Men som frisör får jag itne ut min kreativitet som jag får vid makeup, eller inredning.
Det är en väldigt stor skillnad på att vara en hår stylist och en frisör. Frisörer klipper människor som är långhåriga. Stylister friserar och förändrar och fixar till, till olika utställningar, galor eller modevisningar.

De här 7 veckorna kommer bli väldigt långa utan er tjejer, lova att ni hör av er!


(http://ryangarrison.com/portfolio/) Det här bilder har Ryan Garrison tagit.
Han är en jätte bra och känd fotograf och jag har varit med
och gjort frisyrerna till en av hans fotograferingar.
Det var i Juli 2008 och det var bland det roligaste jag gjort.
Hittar jag någon utav bilderna så lägger jag upp dem senare.

One tree hill i famtiden??

Jag har precis varit hos älskade Lisela och tjuvstartat lite på One tree hill-maratonet vi kommer ha om ett par veckor. Och självklart får man lika mycket må-bra känslor varje gång.
Jag vill bara dela med mig av en fruktansvärd nyhet till er som inte visste om det. De har bestammt sig för att ta bort Lucas och Peyton till nästa sesong. Jag vet inte om de ska dö, eller försvinna på något annat sätt, men bort ska de. Tydligen av anledningen att de var för dyra. Hur kommer One tree hill bli då? De tar bort de viktigaste personerna och kvar blir..? Man kan ju undra.

Jag säger som Lisela sa idag: "MÄH! Kan de inte ta pengar från, typ något dåligt program som OC och ge till one tree hill ?!?!? "


Jag tycker att Sophia Bush är så otroligt vacker här.  Frisyren, sminkningen, ALLT!

Jag hatar valborg

Vet ni en sak, valborg är så otroligt överskattat. Det är bara en kväll som man känner press att få lov hitta på något kul. 90% av folket ska väl ut och supa sig fulla, antingen till Floda eller i någon annan byhåla. Jag da? Är det ingen som tänker så mig stackars flickan som inte har lust att supa bort en kväll i mitt liv. Var gör ni av sånna som mig?

Jag hatar valborg, alltid samma visa. Jag har ingen aning om vad jag ska göra och på valborgsafton springer jag runt och har panik för att jag vet hur kul alla mina kompisar planerar att ha, medans man själv aldrig vet vart man ska ta vägen. Det blir altlid att leta upp någon stackare och cykla runt i byn med och titta på alla brasor, raketer, och barn som knappt kan stå på benen.

Som en parantes vill jag bara fråga er alla där ute som tänker supa på valborg. Varför? Varför är det så speciellt med alkohol på valborg. Om ni nu tycker att valborg är så roligt, varför inte se till att minnas kvällen efteråt också?

Jag vill bara säga att jag älskar Lisela för att hon bojkottar valborg med mig. Vi har bestämmt oss för att träffas hemma hos någon och äta gott och ha ett One tree hill-maraton och bara prata minnen och dela tankar och snacka skit och skratta tillsammans. DET KALLAR JAG FÖR EN KVÄLL ATT MINNAS.


Jag kan utan att ljuga säga att du är min absolut bästa vän. Jag älskar dej .

Lång dag

Hemma från en otroligt lång dag på salongen. Lunch fick jag klockan tre och slutade gjorde jag kvart i 6. Imorron har Anna-lena lovat mig sovmorgon. Skönt! Nu ska jag ringa runt till massa folk som bokat tid hos mig på salongen. Om någon utav er vill bli klippta eller färgade för en billig peng så är det bara att höra av sig!

Jag är helt frisk iallafall, gick ju smidigt det där. Jag var dålig hela dagen i går men kry som en nötkärna idag.

En påminnelse!

Filip och fredirik i deras nya program "Söndags party" i kväll kl 21.00 på kanal 5.


Lilla jag

Ni kanske undrar hur jag själv såg ut också.
Helt otroligt dåligt med bilder.
Men jag hade iallafall en ogange/rosa volang klänning och min nya vita jacka och höga pumps.
Håret hade jag vågat och satt upp bak i ett ljus och ett mörkt parti.
Sminkningen var rosa och aprokos.




Korten

Här kommer bilderna från igår. Ni får hänga med "behind scens". Från det att johanna klockan 10.00 anlände hemma hos mig till att vi kl 22.00 städade ihop lokalen och åkte hem.



Smink och hår fixning:


Johanna kom alltså kl 10.00 och som hennes rådgivare och stöd hade hon
med sig vännen Hanna.

 
Direkt på med sminket. Johanna hade valt en rosa skugga tillsammans med en jätte fin guldig ton.
Jag använde en mörkbrun skugga som kajal och en ljusbrun skugga på brynen.


 
Dags att skämma bort bruden lite och bjuda på Cider och frukt och godis bricka.

                     
Dags för håret. Jag började med att våga hela håret med en speciell vågtång.
Sedan gjorde jag en "höjd" av luggen som över gick till en inbakad fläta.
Inte en enda hårnål behövdes. (Jag som är världsbäst på att använda hårnålar till allt).


Håret  bakifrån. Det vita sidenbandet är fast sytt med nål och tråd.


Före                                                                    Efter


Tillsist skulle klänningen på och alla små detaljer,
läppglans, örhängen, solpuder på nyckelbenet och de svarta handskarna.


Vigseln:

 
Det var brudens far som fick gå med henne in i kyrkan
till David som så stolt stod och väntade.


Vigseln var jätte fin och Jag tror Davids sång till Johanna rörde allas hjärtan.
"So what can i really say, you steal my heart each day
And your voice is ringing clearly in my ears
Now i'm standing here with you, you said: yes, and I did to
What a blessing God gave to me".



Den snygga bilen som brudparet åkte iväg i.
Självklart är brudens personliga assistent också här.

Fotogrfering 1:

 
Först lite påfyllning av smink och hårspray, 
sedan gäller det sig att ta sig ner till vattnet där fotogrferingen ska hållas till.
Jag åter igen tätt bakom Johanns för att hålla upp klänningen.


Första fotograferingen var vid en fin bro i Dala.järna.
 Johanna och David var jätte coola med paraply och vattnet och bron bakom.

Fotografering 2:


Johanna hade också önskemäl om att bli fotograferad på järnvägen.
Här är klänningen uppsatt bak. Bruden har också tagit på sig en fin cape.




Festen:

1.   2.   3. 

 4.   5.

1. Gästerna älskade att se brudparet pussas
och slog i glasen var och varannan minut.
2. Det var ett väldigt litet bröllop, här är hela lokalen uppifrån.
ca 55 personer tror jag det blev tillsist.
3. Det var tal och det var sång och det var filmer och bilder. 
Festen höll igåg hela tiden och jag tror att brudparet hade grymt kul.
4. Maten var jätte god och jag tror jag åt för en hel by.
Här bjuds det på 10 sorters kakor.
5. Mattias min snygging leker med serpentiner. Puss!












Det blev min tur tillsist.

Som ni vet har hela min familj varit sjuka, och igår blev Mattias plöttsligt jätte sjuk med feber och värk i hela kroppen. Inatt mina vänner var det min tur. Feber, ont i hela kroppen och en mage som gör uppror. Jag ber till gud och tackar för att bröllopet iallafall blev avklarat innan jag skulle till och ligga för dödsbädden. För dö ska jag, garanterat. hehe

Underbart fint bröllop igår. Johanna blev en riktig 30-tals brud och hon var otroligt vacker. Självklart ska ni få se bilder alldeles strax, jag ska precis till och kika på dem själv. Pappa skötte sitt jobb med fotograferingen igår och jag och Johanna skojade lite och kallade honom pappa-ratzi.

Nu ska jag kila om bilderna blev bra.

Puss så länge.

I väntan på bruden.

Nu är det dags, Johanna och David ska idag gå in i ett äktenskap. Spännande! Jag pratade nyss med Johanna i telefonen och hon lät lika nervös som en blivande brud ska vara på sin stora dag.

Strax kommer hon hit med sin vännina, Hanna och ska sminkas och fixas som en brud. Önska oss alla lycka till.

Jag har bett pappa att vara papparatzi så bilder kommer upp senare.


Gårdagens shopping


Blåa tights från Vero moda och en vit topp från Gina Trikot med öppen rygg.


Svarta gladiator sandaler från Skohuset.


Aprikos ögonskugga från Makeup Store och två nagellack från Depend.


Det rosaaktiga färgen.


En vit jacka från Vero moda


Den vita jackan på flickan.

Timme nr 2 med Thomas

Hemma från ännu en körlektion. Syster hade rätt, när allt fått sjunka in lite gick det mycket bättre. Jag blev fortfarande kuggad ca 3000 gånger, men idag var iallafall det inte bara Thomas som hade tålamod. Jag hade lite tålamod med mig själv jag med. Det går framåt.

Ikväll blir det tre timmars kors om trötthet och alkohol i trafiken.


Så här ser jag ut just nu.

Hit, dit, fram och tillbaka.

Oj oj oj, fullt upp hela dagen att jag inte ens hunnit tänka tanken att sätta mig vid datorn. Jag och mamma åkte till Borlänge och min inställning var att bara köpa en sminkborttagning (eftersom jag är pengalös).  Men jag har den mest generösa mamma så det bara sprutade pengar runt om mig, och hem kom jag med inte bara en påse utan en hel hop av kassar med kläder, skor, smycken, smink, och underkläder. Jag slänger upp lite bilder i morron när jag har mer tid.

När jag kom hem var det bara att slänga sig på första buss till vansbro och läsa körkorts teori.  Mattias kom och gjorde mig lite sällskap och sedan gick vi och solade.

Väl hemma igen var det dags att övningsköra med pappsen. Måste säga att det går mycket bättre att köra med honom än med Tomas. Konstigt!

Än var inte dagen slut, jag åkte vidare till Lindströms gård och gjorde håret på Johanna och sminkade henne, samt klippte Björn. Nu sitter jag här, svettig som en gris och kan äntligen pusta ut. Jag har varit här hemma i 4 timmar och har knappt hunnit prata med pojkvännen. Ska väl ägna lite tid åt honom innan jag slutligen åker hem och sover.

God natt vänner!

Kanske sämst på direkten!

Haha, jag kan bara skratta. Jag som trodde att jag hade lite koll på pedalerna i allafall. men nej du, det var som att sitta i en bil för första gången. Tomas den dumme valde att plåga mig i en uppförsbacke det första han gjorde och jag fattade INGETING av det han förklarade för mig. 
"Ner med kopplingen, släpp bromsen och möt upp med kopplingen och gas."
Hur svårt kunde det vara? Så svårt att jag lyckases på motorstopp 3000 gånger iallafall.  Bra jobbat Emilia, du var snarare sämst än bäst första gången.

Nu ska jag ut och öva öva öva, på fredag ska jag visa för gubben att jag KAN! På fredag ska jag inte trycka på bromsen när jag ska gasa.


Nybörjare ;)

I morron blir det Borlänge med Mamma ! YES!



Bäst nu på direkten!

Hej hej. Jag ska strax åka till Vansbro för min första körlektion. Jag är lite nervös. Jag har alltid varit en person som hatar att misslyckas. Jag och min syster är likadana på det viset. Jag vill vara bäst från början. Det är därför jag aldrig vågar spela ett dataspel som Mattias vill att jag ska testa, bara för att jag inte vill att han ska se hur dålig jag är.

Tomas min körlärare har säkert sett elever misslyckas tusentals gånger och han skulle förmodligen aldrig dömma mig om jag så skulle få motorstopp. Men jag vill vara bara från början, kunna köra bil första gången jag sätter mig i den.

På tal om att vara lika sin syster. Igår på kalaset frågade Orskars flickvän Louise om jag var syster med Therese. Hon tyckte att det syntes och märktes och tydligen var det en chansning när hon frågade mig. Själv tycke rjag itne alls att jag är lik min syster. Jag kan se någon liten likhet ibland på något kort men annars tycker jag inte att vi är lika.

Jag blir iallafall jätte stolt när någon säger att vi är lika. Min syster är min förebild i många lägen, så jag tar ju efter henne i allt hon köper/gör/tycker.

  
vs 

  

Är vi lika?

På kalas hos Mattias

Gårdagens kalas var väldigt rolig. Det var kull att få träffa lite folk, känns som det var evigheter sedan. Det kom ungefär 15 personer och vi blev alla bjudna på små mini-pizzor av Ulla-carin. Hon sprang runt som en yr höna, stackarn, och serverade pizzor så alla höll på att storkna. 60 st hörde jag talas om.

När allas magar var mätta av mat, chips och godis gick alla ut och sparkade fotboll i mörkret. Vi tjejer satt på verandan och pratade och frös. Killarna blev så svettiga att flera utav dem tog av sig till bara överkroppar och sprang där i luft som säkert bara täckte några få plus grader.

Runt 11 fick jag nog av min huvudvärk, sa hejdå till alla och åkte hem och sov.


Daniel Shaquna Johansson men trasigt finger.


Oskar i sitt bästa skick.  Bakom honom sitter hans flickvän Louise.


Ulla-carin som äntingen får sätta sig och äta hon också.


Ojda, bäst att passa sig Daniel!


Det här var den enda bilden jag fick på självaste födelsedagsbarnet.
Mattias bjuder Kotten på lite godis och jag skyndar mig ta kort (därav suddig).

Tack folket för en rolig kväll.

Kattens skönhetssömn





Vår katt Sötnos ser förtillfället ut att sova väldigt skönt. Hon ligger ute på altan med nosen nerborrad i drynan och sover djupare än någonsin. Vet inte ur länge hon legat där. Hon ser då otroligt söt ut där hon ligger. Vad tror ni hon drömmer om? Var det inte sill alla katter i "Pelle svanslös" dyrkade och jagade. Kanske drömmer också Sötnos om det. MUMS!

Sött eller rockigt?

Godmorgon allesammans. jag vill påstå att det är en bra dag idag. Mitt schema är proppat på saker att göra och jag är pepp på att ta tag i mitt liv. Ringa körskolan, kontakta praktiken, träffa Lisela, åka på kalas till Mattias som fyllt 20 år. Ska bli kul att träffa folket!

Men innan jag "tar tag i mitt liv" tänkte jag sitta här och drömma om lite kläder som skulle passa bra i min gaderob.


Här är en fin outfit. Enkel med bara ett par jeans och en söt topp. Väskan är inte riktigt min stil dock, Egentligen är inte kläderna något jag har på mig till vardags även om jag tycker det är grymt fint. Jag skulle lätt kunna ha på mig det, men jag tror att min gaderop förtillfället innehåller mer kläder i stil med bilden under.


Lite mer snygg än söt stil. Converse är min favorit skor. och jag trivs grymt bra i att bara ha ett par jeans och en snygg T-skirt. Vad tycker ni är snyggast? Sött eller rockigt?

snygga undekläder

Jag älskar att shoppa underkläder. Är jag på ett köpcentrum och inte hittar någonting fint som jag vill köpa, så blir det ofta att jag impuls-köper underkläder. Det är enkelt att köpa underkläder, och man kan aldrig få för mycket. En klänning är mycket dyrare, det är större risk att man ångrar sitt köp och man använder inte en klänning lika mycket som ett par trosor.


Like





Dislike

Ny musik

Det är tur att man har en kille med bra musiksmak som man kan tigga musik av när man tröttnat på det gamla. Här är lite av vår gemansamma musiksmak. Jag tror det mesta går åt det lite rockigare hållet.


Coldplay - lovers in Japan


Coldplay - Viva la Vida


Paramore - crushcrushcrush


Muse - plug in baby

600 kakor, tack.

Fy vilken tråkigt dag. Vädret är jätte dåligt, det har regnat i stort sätt hela dagen.

I och med det dåliga vädret passade jag på att åka hem till svärmor och hjälpa henne baka till bröllopet i helgen. Min svägerska ska gifta sig och hon har beställt 600 kakor, 55 winerbröd, 100 chokladbollar och 10 stora cheesecake. Idag bakade vi cheesecake. Jag, Mattias och Ulla-carin.
Vi var helt fantastiskt duktiga och förutom att det saknades ett paket kex och 3 dl grädde så rullade allt på fint. Jag gjorde smör av fryst grädde och smeten lyckades komma lite varstans i huset, men jag tror hon uppskattade min hjälp .

Så här i efterhand är jag lite besviken att jag inte tog några kort. Jag hade ett bedrövligt förkläde och såg ut som jag-vet-inte-vad men det hade varit kul med kort.

På bröllopet ska jag förresten klä bruden och göra håret och sminka henne. Spännande! Johanna (bruden) är en väldigt fin och snäll tjej. Det jag gillar med henne är att hon har sin egen stil. och det märks också i hennes planeringar för bröllopet.
Det är en ära att hon valt mig att göra henne fin på en av hennes mest minnesvärda dagar. Jag ska göra allt jag kan för att göra henne jätte vacker.


Det blivande brudparet, så jätte fina tillsammans.


Johanna the queen


Romantisk puss på en utav Gotlands stränder


Tuff brud !



Mycket snygg bild måste jag säga!


Johanna ♥ David


Den blivande mannen.

Later.


Sjuklingar är vi allihopa

Stackars stackars Mira. Mosters älskling ligger sjuk i maginflesna och idag har allt tagit om på nytt. I flera dagar har hon spytt och haft diaré och det lilla barnet har blivit så tunn och smal runt ansiktet att man knappt känner igen henne. Påskafton blev inte den bästa då halva familjen knappt klarar av att stå på benen. Det är bara jag och pappa som känner oss fri från viruset , peppar peppar.

Mamma kämpade på och bjöd oss alla på en underbart god påskmiddag trots alla omständigheter. Någon släktträff kan ni ju själva räkna ut att det inte blev. Tack mamma för god lax! Jag tycker att även om årets påskafton inte blev av top 10 så var den längt ifrån dåligt. Vi hade mysigt, familjen tillsammans. Spelade kort, såg på robinsson och umgicks. 




Det är få som lyckas vara söta när dom är så sjuka.


   
Dotter i famnen på sin pappa.



Jag sitter och ler vid middagsbordet.

Phu!

Jag hade så länge törstat efter en system kamera och i vintras blev det äntligen att jag köpte en. En kanon fin Fuji 9500 för ett bra pris. Men tror ni inte att den gått sönder. Den viktigaste delen på kameran funkade inte. Knappen som gör alla inställningar, ljus, slutartid, kontrast m.m. Jag har varit så himla deppig för det här. Visst, jag gjorde en chansning när jag köpte den begagnad, men att jag skulle bli blåst hade jag väl aldrig trott.

Bra nyhet: Pappa var till en kamera expert för någon dag sedan och fick diagnosen att det inte alls var något fel på kameran. Förhoppningsvis är det bara någon inställning som är konstig eller så. Vi får kolla igenom mannualen och hoppas att det stämmer.

Jag vill kunna fota på riktigt nu, kunna ha bra inställningar och ta snygga kort. Snälla säg att det inte är något fel på min älskade kamera!

OBS! Tydligen hade kamera experten sagt att jag har en otroligt bra kamera iallafall. Fuji var tydligen en av de bästa. Känns könt att jag gjort ett bra köp på det viset iallafall! Phu!


Bild tagen med Mattias fuji 9600 Bakom kameran: Jag

Foto taget med mattias fuji 9600 bakom kameran: Mattias


Taget med min fuji 9500 Bakom kameran: Jag


One night for girls

Jag har inte berättat om middagen med tjejerna va? Finns inte så mycket att berätta egentligen, vi hade otroligt roligt. Vi träffades på stan klockan 6 och började leta resturang. Det var bara det att det spö regnade. Med våra fina kläder och högklackat gick vi bort till en resturang som heter Marianns och kollade på menyerna som hängde utanför. 150 kr för en köttbit. Det enda som kostade under hundringen var desserten så vi vände tillbaka för att leta reda på en pizzeria.

Tillslut hamnade vi på en resturang/pizzeria på andra sidan stan. Vi beställde vår mat. Linnea och Christin utnyttjade deras ålder och tsg ett glas vin till maten. Själv blev det ett glas juice för mig då jag inte dricker varken läsk, vin eller öl. Efter maten gick jag, Christin och Linnea ut och dansade. Super kul det också! Tack tjejer för en härlig kväll.

Vi tog massa biler, men jag kan tyvärr inte visa nu, eftersom jag glömt min usb-sladdd i falun. Kommer kanske upp sen.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Grymt trött med tanke på att det blev ganska sent på onsdags kvällen.
Peace


Dagens vill ha.


Långfredag

Hej. Mysig och skön dag idag. Spelar lite kort, sett på film, tagit en promenad. Mamma bjöd familjen på underbar mat. Kött och potatisgratäng. MUMS!

Filmen var grymt bra, Madagaskar 2. Skrattade hela tiden och känner fortfarande att jag itne kan låta bli att dra på mungipan när jag tänker på den. Ett tips till er som gillar animerat. Jag slänger in en trailer.



Annars vill jag bara önska er en Glad Påsk! Ät mycket godis och ta det lung.
Puss

Hem till sjukdommar

Nu är jag äntligen hemma hos mamma och pappa. Ska bli skönt att få vara kvar här i 4 veckor, umgås jätte mycket med Lisela och Mattias, köra bil och klippa och färga på salongen. Jag ska ju vara på en salong i vansbro de första tre veckorna av praktiken. Sedan drar jag vidare till falun och är på en kombinerad hår och hudvård salong. Spännande!

Här hemma ligger dock folk i magsjuka och jag är livrädd för den sjukdommen!  Kommer hålla mig borta så mycket det går. Har redan paxat Mattias den här kvällen.

Vilka har iallafall lärt sig lite den här förmiddagen?

Helt fantastisk förmiddag måste jag säga. Redken visade inte färg som jag trodde utan olika klipptekniker. "Det kan väl inte vara så komplicerat att klippa" kanske många tänker. Visst, det är rätt, svarar jag. Att hålla i en sax och klippa av ett hår kan alla göra. Men hur är det med vinkeln du har på huvudet, eller handen, eller kroppen, eller fingrarna, eller passén eller håret.
"Diagonalt 45 grader med längden uppåt över hoizontella 90 grader med hög emultion och lätt dragning i sektion 4 och med stationär guide och diagonala passér" = En page.

I morse fattade jag knappt hälften av det där, och nu förstår jag precis. Underbar och pedagogisk kille som förklarade för oss. Och jag måste berömma honom för enormt tålamod. Han kunde förklara en sak jätte bra men vi satt där som frågatecken allihop och sa att vi inte fattade. Då förklarade han samma sak fast på ett annat sätt, visade på tavlan och klippte på dockan, men vi fattade ändå ingenting. "Vad förstår ni inte?" frågade han tillsist. "Vet inte" svarade vi alla och han gjorde om allt en gång till. Efter ungefär 3 timmar och med bara en kvart kvar började fler och fler säga "Jahaaaa, nu förstår jag allt".

Innan han skulle gå frågade han "vilka av er har iallafall lärt sig lite den här förmiddagen?"
Jaaaaag!!  *räcker upp handen*
Jag har lärt mig otroligt mycket!


Han visade hur man kunde klippa Viktoria Backhams frisyr med ungefär 10 klipptag.

God morgon

Jag sitter och käkar frukost, snart ska jag ge mig iväg till skolan. Bara en lektion idag, yrke. Redken kommer och har föreläsning med oss, vi får en massa teori och för hoppningsvis får vi testa på att färga modeller också. Kul !

Vi har både Wella och Redken på skolan. Jag har tyvärr inte hunnit testa så mycket av Redkens färger, ska bli intresant att testa idag. Senare idag blir det middag med tjejerna, vi kom fram till att vi vill ha bra utbud men billigt pris. Billigt som Mcdonalds men bra som kina resturangen. Tror ni att vi kommer hitta det?


dålig bok kompenceras med bra musik

Nu ska jag sätta mig och läsa ur en bok vi läst i svenskan. En svensk klassiker med namnet "Trägudars land". På torsdag har vi redovisning och det är ju en fördel om jag läst ur boken då. Jag bjuder på lite musik som jag lyssnar på medan jag läser.

  
Miley Cyrus - 7 Things


Johnossi - Man must dance

min största fobi

Hemma igen efter väldigt trevlig och lång fikastund med Christin och Lojs. Vi satt och fikade i nästan 2 timmar.
Den goda kladdkakan gick snabbt att äta upp, men tiden spenderades länge med att titta på folk och dess olika stilar, prat om allt mellan himmel och jord och skratt i mängder.

Det mest spännande samtalsämne som vi pratade om de sista 45 minuterna var rädslor för olika barn-serier och filmer. Christin var livrädd för Morran i Mumindalen (hon som gör så allt fryser till is). Lojs får rysningar av pinocchio. Och jag får skräckminnen om jag tänker på Wallace & Gromit !

                 

Men min och lojs allra största skräck är ändå maskot figurer på stan! (Ni vet, en elefant, uggla eller Nalle Phu). Jag blir rädd som ett barn om jag stöter på en sån och skulle seriöst ställa mig och gråta om någon stor figur skulle komma fram och vilja krama mej. Ser jag en sån på stan, släpper jag den inte med blicken, samtidigt som jag antingen går där i från, eller gör en stor omväg förbi den stackars maskoten. Varför, är min fråga? Varför slänga upp otäcka djur på stan så folk blir rädda? En söt kanin är inte sött! Den är obehaglig och skrämmande när den ex vill ge mig en ballong!
Jag vill förtydliga att detta är känslor jag och lojs känner IDAG, 17 och 18 år gamla.







Håller ni med mej?


Begränsade möjligheter för fattig student

Det blev ingen glass! Efter skolan åkte jag direkt ne rpå stan för att köpa den efterlängtande mjukglassen. men vet ni vad den kostade?! En liten bägare med strössel, 29 kr ! Då kom mitt snåla jag fram, jag är fattig och måste alltid tänka på vad jag lägger pengarna på.
I kväll ska jag iväg och fika med tjejerna på det nyöppnade cafét i stan, och i morron ska vi ut och äta på resturang, som ett "hejdå" då vi alla sticker ut på praktik och inte kommer ses på över en månad. Inte nog med det! Jag , Christin och Linnea ska ut och dansa på kvällen på onsdag också, så det bara sprutar pengar ur plånboken den här veckan.

Glassen får vänta, iallafall någon vecka, eller till någon snäll själ kommer och bjuder mig på en. (A)




Putsa, damma, torka, skura!

Gud vad jag kämpat på idag. Städat i stort sätt hela dagen. Tvättat fönstren, bytt gardiner, bytt sängkläder, skurat hela badrummet, sorterat lådor, torkar golvet, skakat mattor osv. Nu är allt rent, snyggt och trivsamt igen. Ska bli skönt att krypa ner i den nybäddade sängen strax!

I morron ska jag ner på stan och köpa mjukglass! :D Jag har förresten sovmorgon, börjar inte fören klockan 12, skönt!
Godnatt

Glass i stora lass



Ge mig glass. Jag måste ha glass!
Jag har inte ätit glass på hela vintern. Och den här dagen har jag inte kunnat tänka på något annat! Jag till och med drömde om glass i natt och det är ju helt otroligt. När jag kom till skolan är det första Matilda säger "Jag ska köpa en 88-glass när vi slutar". På stan kryllar det av folk som äter glass och sitter och solar. Och när jag kommer hem och läser lite bloggar skrivs det om glass i olika smaker och former. Och det västa av allt, en bloggare har slängt upp världens största bild på en mjukglass och under skriver hon "Ni som inte sitter och äter glass nu, jag tycker synd om er."

"Tack, det är synd om mig" har jag lust att svara.

Ge mig glass i stora lass!

Dagens Musik

Tre grymt bra låtar! Tyvärr lite halv dåliga klipp, men underbart att lyssna på ändå!



Oasis - Half The World Away


Paramore- We are broken

 
The Scientist - Coldplay

Stekt honungs melon

Stora delar av dagen har tillbringats på tåget från Järna till Falun. Grymt frustrerande att sitta på ett stekhett tåg när man bara vill vara ute och ta del av den underbara solen! I Falun träffade jag Christin så vi åkte hem till henne och åt glass och solade en stund innan jag fortsatte hem till mig.

När jag kom in i lägenheten möttes jag av en otroligt konstig lukt. På rumsbordet låg en honungs melon helt skrynklig och uttorkad. Jag måste ha glömt att slänga den i fredags! Lukten var så söt och sliskig att jag sitter här och mår illa nu.
Varm melon? Nej tack!

Soft vecka framöver, går bara halva dagarna och är ledig på fredag. Det mesta pluggandet är klart, bara en bokredovisning i svenskan sen har jag pluggat klart för det här läsåret! UNDERBART!


Uttorkad honungs melon


Shopping sugen!

Jag är så trött på mina gamla, urtvättade vinter kläder! Nu vill jag bara iväg och köpa en helt ny gaderob med massa fina vår och sommar kläder!
Kjolar, shorts, tunikor, värskor, skor m.m. Igår kväll satt jag och fantiserade ihop lite olika outfitar som jag vill ha i vår.

Det doftar vår

Det doftar vår, ruttet, nertrampat, blött gräs, med hundbajs på som steks i solen. Gott? Inte så värst!

Där emot är våren underbart för alla sinnen utom luktsinnet. Med hjälp av synen upptäcker vi utslagna blad på björkarna, sommarfåglar som kommit tillbaka efter vintern, och asfalten som visar sig under is och slask. Men öronen hör man hur det forsar vatten från smält snö och is. Man hör fåglarna kvittra och det låter annorlunda när man går. Med känseln känner vi framför allt hur värmen börjar komma tillbaka, solen steker hett på skinnjackan och värmer upp våra kinder.

Allt är underbart, om man bortser från att det doftar vår.


Det smälter!


Mira gungar i solen

      
Syster, promenad och vårblomma!

Välkommna hem hjärtevän!

Morgonen har spenderats med syster yster som är i Järna och hälsar på. Jag har slingat hennes hår och hon har hjälpt mig med jobb ansökningar till hela kommunen.

Nu talas det om Familje prommenad och jag antar att jag ingår i den familjen. Solen skiner och det är otroligt skönt ute, så en liten prommenad gör väl bara gott !

Det är skönt att ha dej hemma syster, jag älskar dej.


Jag är en stolt moster och en stolt lillasyster!


tack

Tack älskling för en fin header. Jag älskar dej.

Dagens låt



Seaside - The Kooks

Vad är klockan ?!

Jag måste bara berätta vad som hände mig här om dagen !

Jag hade ställt min mobil på ringning en timme innan det var dags att gå till bussen (07:15). Jag gick upp och ja, gjorde allt det där man gör på morgonen, duschade håret, åt frukost, sminkade mig..

Mobilen visade att min buss skulle gå om tre minuter så jag slängde på mej min skinnjacka och conversen och sprang ut till hållplatsen. Det var en strålande dag, solen sken och värmde mig lite smått där jag stod helt ensam och väntade. Konstigt, i vanliga fall brukar det krylla av folk. Vart är grannen som varje morgon går ut med sin hund den här tiden? Vart är den söte gubben med den röda portföljen som alltid brukar vänta på bussen en bit bort på gatan? Tåget som alltd åker förbi? Killen som alltid röker bredvid mej? Där stod jag helt ensam och hade inte en aning om vad jag härnäst hade att vänta mej.

Bussen kom och också den var lika ödsligt tom som resten av världen verkade vara. Jag klev av vid skolan och den här gången blev jag inte ens förvånad när jag upptäckte att portarna var låsta och fönstren svarta.
"Är det ett skämt det här? Blir jag filmad nu när jag står här som ett fån?"  hann jag tänka för mig själv innan jag bestämde mig för att ta en promenad och kolla läget.

Plötsligt slog det mig!
Jag skyndade mig att rota upp mobilen ur väskan och såg med häpnad vad min mobil visade. ÅÅÅH! Längst ner på displayen, 2 jan -98 klockan 08:30 !!!!

Gode gud, vad är det här. Jag får panik skickar ett sms till Chistin och ber henne att säga hur mycket klockan är.
"07:11, hurså?" får jag tillbaka. Jo det är sant, där stod jag och höll på att frysa skinkorna av mig en och en halvtimme innan skolan skulle öppna. Min mobil hade ställt om sig utan att jag märkt det!

Räddningen: Christin kom och hämtade mej med in bil och jag fick åka hem till henne och sminka bort mina rödrosiga kinder, äta frukost igen och bli ut skrattad, om och OM igen!




Detta är klockan jag köpte i tisdags, av den anledningen att jag inte riktigt litar på mobilen längre!
Regal från "Ur och Penn" 349 kr

Min mun smakar nyvaken.

Ajajaj.. Jag vaknade precis efter att sovit i tre timmar. Dunkande tungt huvud och hår som format sig väl efter kudden. Min mun smakar nyvaken och är så torr att jag knappt kan svälja. Den stora armbandsklockan har gjort blåa avtryck i huden och min ring har försvunnit någon gång när jag drömde som bäst och lagt sig mellan två utav mina revben så där lite halvt bekvämt..

Och samma sekund som jag vaknar är det som att tempraturen i rummet sjunker flera grader, för jag börjar frysa och huttra som en stackars mus.

Nu ska jag laga lite mat till min tomma mage, skrämma bort elefanten som står på mitt huvud med en alvedon och frächa upp luften i mina lungor med en promenad.

Någon bild på hur jag ser ut förövrigt idag ..


               

April April!

Jag hatar första April, av den anledningen att jag alltid är offret till de värsta skämten. Varför? För att jag tror på att en människa säger. Men i dag var det min lyckans dag. I år var det min tur. Min tur att skämta, förnedra, och skratta åt någon.

Jag måste säga att det kändes lika bra , som det har känts dåligt, när jag blivit lurad . HA! 

Första April betyder inte bara att det är okej att luras, det betyder också att våren är på väg! hiii! Våren är på väg med en massa värme, sol och ljus. Det kommer bli en fröjd att vakna på mornarna framöver . Puss på det!



En bild på när solen sakta smälter bort is och snö och välkommnar våren.


RSS 2.0