...

Jag är inte värd att kämpa för, visst är jag inte?

En tornado har gått fram.

Hjälp ! Min lägenhet har aldrig varot så här stökig. Den här gången är det inte bara kläder som ligger där det inte ska. Det är bestick, skålar, skor, kläder, kammar, hårprodukter, skolböcker, målarfärg, papper, sax, pennor, sladdar, cd-skivor och skräp! Vart ska jag börja?! Det finns ju varken början eller slut på det stökiga och det tycks bara bli värre och värre.

Jag brukar inte gå över gränsen som jag gjort nu, visst kan det ligga kläder full hela min fotölj och en hög med böcker på golvet och någon sko slängd i hallen. Men längre än så brukar jag väl aldrig gå. Det skulle vara när Lisela kommer hit och hjäper till att stöka ner, då kan det se ut lite hur som helet här, men nu har jag inte ens henne att skylla på. Haha!

Jag undrar hur min lägenhet ser ut egentligen, jag satt precis och tittade på lite bilder som jag tagit när jag gjort om lite grann. Vart är den lägenheten, för det är då inte den jag sitter i just nu. Det ser ut som en tornado gått fram här, och då är det ju bara lilla jag. Skäms!











Så här ser min lägenhet ut just nu, vi låtsas det iallafall så slipper jag göra något åt det just nu.

Skisser

Jag satt precis och kollade igenom lite bilder och hittade en mapp som jag döpt till "ritat". Det var tydligen en del av teckningarna som jag skissat. Kommer knappt ihåg när jag gjorde alla. Jag tycker det är mycket roligare att skissa av en person eller en bild eller något än att hitta på en egen bild i huvudet. Här kommer några av tekningarna jag skissat.

        
   

Tillbaka på salongen

Strålande väder idag! Jag passade på att ta en utav mina klänningar som jag inte haft på mej på väldigt länge. Den är från Gina Trikot. Tydligten ska solan bara vara tillfällig. Jag har hört flera som sagt att i morgon kommer regnet igen. Suck, det var ju så skönt idag under lunchen då jag satt och åt min första mjukglass och solade ute å stan. Underbart!

Det var inte kul att gå till salongen idag, kände inte för det alls. Jag somnade (tillslut) med onorm huvudvärk och den var fortfarande kvar när jag vaknade. men jag vandrade väl iväg till salongen där jag varit fram tills nu i stort sätt.
En kund frågade min handledare vad jag fick göra när jag var där på praktik.
 "Plocka lite och kila lite", svarar hon då.
"Mm!!" tänkte jag då, "och du kan aldrig ana vad tråkigt det är!"

Men jag måste erkänna att det varit bättre idag, jag fick en dropp-in kund som jag färgade och klippte och Malin sa att hon var riktigt imponerad över hur snabb jag var på att lägga folie. DÄR FICK DU ALLT SE!! dagen givk betydligt fortare än vanligt och detvar roligt att äntligen få göra någonting! Hoppas det kommer in fler dropp-in kunder!

Fast det här kanske är precis som vädret, bara tillfälligt.

 
Bilderna är tagna tidigare i år då klänningen var ny.

klippning på ålderdomshemmet

Idag har det varit en riktigt intressant dag. Klockan 12 i morse blev jag skjutsad till ett ålderdomshem i Vansbro. Min svärmor jobbar där och efter att jag hade klippt henne väldigt kort förra helgen har flera tanter på hennes jobb sagt att de vill att jag ska komma och klippa dem. Så det blev väl så. Jag åkte snällt dit och klippte 6 stycken på 4 timmar. Tror jag aldrig klippt så fort någon gång!

Det var iallafall roligt att träffa alla tanter. De flesta var så trevliga och tacksamma så! Vissa var så pratiga att jag knappt fick en syl i vädret, andra satt tysta som ljus och var nästan heldöva att det knappt gick att kommunicera med dem. En liten tant satt och sov när jag klippte henne. Hennes huvud lutade mot ena axeln och jag fick lov att lyfta och hålla i det med ena handen medans jag försökte klippa med den lediga handen, Hur rakt tror ni det blev???

Jag men måste berätta om den tredie tanten som jag skulle klippa. Ulla-Carin (min svärmor) talade om för henne att hon skulle få klippa sig.
"NEJ !!!" skrek hon bestämmt då och jag trodde jag skulle kissa på mej av skräck!
"Jo men du kommer bli så fin så," säger Ulla-Carin då.
NEJ !!!, aldrig i livet!" skriker hon igen.

Hur som hellst så skulle jag klippa henne ändå, hon kunde ändå inte ta sig någonstans , stackarn! JA, vad ska man säga, kan börja med att säga att jag klippte människan på en kvart !! Hon luktade cigarettrök och hade så lortigt hår att det knappt gick att kamma genom. Dessutom satt hon hela tiden och ryckte med huvudet och skrev "NEEJ !!!"
"Ge fan i mitt hår din jävla häxa! sa hon hela tiden till stackars mej som bara gjorde som jag blivit tillsagd.
"Men du tjänar väl pengar på mej, det här är ju som en fängelse, svordom svordom!"
"Och du kan ju klippa hela kvällen också, din hemska människa!

Till sist började hon slita sig själv i håret och då gav jag upp, hon fick se hemsk ut i håret, nu hade jag gjort så gott jag kunnat. PHU!
600 kronor rikare åkte jag hem heeeelt slut. Det tar på krafterna att klippa olydiga tanter. De andra fem var så nöjda så, och personalen sa att de aldrig varit så fina i håret så det var ju kul!

Nu är det dags för koncert på byn! Ha en trevlig kväll allihop!


Bilden när den är klar




grattis!

Just det! Ett jätte, jätte stort grattis till Malin och John som fått en dotter idag!! Maja ska hon få heta och jag kan knappt hålla mej tills jag får se henne! Tänka sig va söt hon måste vara.

Jag känner mej stolt att vara låtsasmoster till en till liten tjej, och det är kul att Mattias blivit morbror! Nästa helg kanske det blir att åka ner till jönköping och hälsa på undervärket. Spännande!

Nu är det dags att sova för min del, hela familjen har redan lagt sig. Sov gott mina vänner!

Puss!

Mosters överaskning till Mira

Hej allesammans! Nu är jag här efter en lång dag. Datorn har varit nerstängd pga dåligt väder idag. Nyss hade vi varken dator eller TV, men som tur var är pappa fantastisk och kunde fixa allt efter några timmars jobb. Dock är allt borta på datorn, vi måste göra om alla installationer, och alla filer och bilder är borta. Tråkigt.

Idag kom som sagt morsters Mira, Lika söt som vanligt. Vi har kalasat lite och tjejen har fått massor utav presenter!
Av moster fick hon en avritad bild på henne själv. Det var den jag legat och skissat på i Falun de här dagarna. Den var väldigt svår att göra men famlijen säger att det är väldigt likt så jag måste väl tro på dem da. Jag skissade av en bild som fanns på datorn, därför hade jag placetat datorn också på golvet så att jag kunde se ungefär vart skuggorna skulle vara.




Här får ni ett litet smakprov. Det var så här bilden såg ut i tisdags.
Ni kan få se hur den ser ut när den blev färdigmen det får vänta tills i morgon.

Miras älskling

Hipp Hipp Hurra !! Idag kommer min solstråle från Jönköping hem. Om två timmar står hon äntligen här med sitt skratt och sina tjocka lår. Moster har saknat sin lilla tjej helt otroligt mycket.

Tills dess ska jag fiffla lite till på min hemlighet som jag nämnde lite om för någon dag sedan. Ni kan få veta vad det är senare ikväll. Tills dess kan ni få en liten ledtråd : Till Mira 1år från moster

       


Brusfrå något så helt otroligt!

 
Nakenfis med lockigt hår

  


"Hallå Hallå, är det någon där?"

Att ta tjuren vid hornen, eller inte

Nyfikna på hur det gick idag när jag pratade med lärarna?

Först och främst så var ju frisör skolan helt nersläckt och låst när jag kom dit klockan 9 i morse. Så jag satt mig på trappen och väntade en halvtimme och hoppades på att någon lärare skulle hinna anlända innan jag var tvungen att ta min buss till salongen. Jag måste ha sett så ensam och övergiven ut där jag satt när Anna, min mentor, tillsist kom dit 5 minuter innan bussen skulle gå. Okej, hur berättar man hela den här långa historien på 5 minuter??

"Jag trivs inte på min salong!!" nästan skrek jag när hon frågade varför jag satt där. Jag fick lov sätta mig ner igen för att sansa mej, hehe. Hur som helst, jag berättade precis som det var, och Anna var väldigt förstående och sa direkt att hon kunde ringa till salongen. "Klart du ska få göra något, du måste ju få ut något av din praktik." berättade hon.

När jag gick där ifrån kände jag blandade känslor. Anna var förstående och det kändes skönt, men det jag hade att vänta mig kändes jobbigt! Jag och Anna hade nämligen kommit fram till att jag (precis som jag vänatat mej) skulle prata med mina handledare först, så kunde Anna ringa sen. Shit, nu var vi här, vad skulle jag säga?! Jag hade iallafall bestämmt mej för att prata med dem, på något vis...

Väl framme på salongen är det precis som om de visste om mitt och Annas samtal för jag fick direkt massa uppgifter, tvätta en kund, göra inpackning och stayla. Jahapp, nu kan jag ju inte kommaroch säga att jag inte får göra någonting, när jag precis gjort.

Dagen rullade på och jag fick mer och mer ångest. "Jag får INTE åka hem idag utan att ha pratat med dem!"
När en kund kommit in på salongen och frågat om det fanns dropp in-tider men blivit nekad och gått ut igen tog jag tillfället i akt.

"Eh.. jo, om det kommer in någon kund på dropp in och det inte finns tider kan ju jag ta den kunden kanske?"
"Ja kanske det, men du måste fråga oss först, så du inte bokar tid när vi är på lunch. Vi måste ju vara här hela tiden och passa så det inte blir helt tokigt." Fick jag som svar. Helt tokigt?? Åter igen den där känslan om att de inte tror att jag kan klippa.

De kunde ha sagt att de borde vara där ifall om jag skulle ha frågor, istället för att sitta och säga att de måste hålla koll så jag inte förstör någons hår, och dessutom säga det mitt i salongen bland alla kunder. Tack igen.

Sammanfatting: Jag pratade med dem, även om jag inte berättade precis hur det va, så frågade jag iallafall om jag fick ta kunder så det var ju bra. Hoppas det blir någon förändring på måndag, annans kommer jag byta salong!

Ps. Jag fick 50 kronor driks av damen som jag tvättade gjorde inpackning på och staylade, hehe vad roligt hon är.


Reklam!

Rädda mej på min salong!

Klippning, färgning eller stayling.
Eller varför inte en massage? Inbyggd massage i stolarna och extra lång hårbotten massage, med en super bra inpackning.
Från gratis till max 150 kronor för färg produkten.

Aqua room, Falun.








dags att ta tag i problemen

Nu är klockan ställd en timme tidigare i morgon. Anledningen till att jag ska gå upp en timme tidigare är för att jag precis bestämmde mej för att hoppa av vid skolan innan praktiken i morgon. Jag ska prata med lärarna och fråga vad de tycker att jag ska göra med min praktikplats. Förhoppningsvis tycker de att det låter lika tråkigt som jag tycker och förhoppningsvis hjälper de mej på något vis. Jag kommer säkert bli tvungen att prata med mina handledare. Säga till dem hur jag känner. "Jag tycker att det är skit tråkigt att vara hos er och jag tycker att ni behandlar mej med dålig stil". Hur säger man det lite snällare? Hur säger man det utan att det ska bli dålig sämmning senare?
Någon som har något förslag hur man säger till sina handledare att de suger på att vara handledare? Jag behöver hjälp ifall jag blir tvungen att prata med dem. Ni är mitt hopp!



Just nu är min dator placerad på golvet mitt i rummet. Jag ligger på mage med två kuddar under bröstet och skriver. Varför..? Det är en hemlighet. Och jag kan inte avslöja hemligheten fören i helgen. Då kan ni få veta varför jag ligger här på golvet klockan halv 11 en just denna kväll.

Puss! :*

Arg

Vilken värdelös dag! Jag har inte gjort någonting alls på salongen idag. Och vad har jag lärt mig? Att man kan be kunderna i telefonen att vänta medas man hjälper kunderna i kassan... Ja, det var väl i stort sätt allt. Jag känner mej värdelös. Antingen så tycker dom att jag är dålig, eller så tycker dom att jag är ivägen. Varför skulle de annars inte låta mig göra någonting?

Idag fick jag äntligen en liten uppgift. Även om den inte var så stor. Jag skulle få skölja ur en färg på en kund och torka hennes hår, så skulle frisören klippa henne sen. Så jag ber kunden att sätta sig i schamponeringen och när jag sköljt en stund och ska till att häva i schampoo så kommer en helt annan frisör och tar över. Ställer sig framför mej och sköljer klart det jag påbörjat. Så penslar hon i en toning lite snabbt som bara ska sitta i några minuter. Det kunde väl jag fått gjort?! Hur svårt kan det vara att göra det. Har jag gjort 100 tals gånger. Men nej da, jag fick stå där, som jag gjort i nästan två veckor nu, och bara titta på.

Jaja, jag får väl iallafal torka håret, tänkte jag när jag stod där. Trodde jag!! Som om hon hade hört min tanke ber hon kunden säta sig i stolen och så gör hon arbetet själv. Ställer sig extra och torkar håret på en kund som var min för tillfället, när hon egentligen har annat att göra. Så vänder hon sig om och tittar på mig så säger hon "Jag gör det här jag, du kan gå hem".

Jag blev nästan arg där jag stod, kännde mej på något vis förnedrad. Hur otroligt dålig kan dom tro att jag är?! Det var ju inte ens hennes kund, så hon ska ju inte skylla på att man inte ska sätta någon annan i håret på sina egna kunder. Så jag gick hem...

Tack, hejdå!

Hello you



Jordnötter är inte gott. Det är bara något man köper för att det finns inga andra nötter. Det är enformigt och tråkigt att äta jordnötter. Man hinner tröttna bara man känner lukten. Jordnötter är inte ens nyttigt, det är salt och fett tillsammans med en liten nöt som knappt smakar gott, eller smarkar något över huvudtaget. nej, blä

En liten hemlighet

Jag vill berätta något för dej. En liten hemlighet som jag har. Jag vill så gärna att du ska veta hur det ligger till. Och jag vill att du ska förstå.

Jag vill sätta mig ner och hålla dig i handen och säga att jag älskar dej, sen vill jag spy ut allt, alla ord som jag någonsin kan hitta. Och jag vill att du sitter tyst och lyssnar på mig, tills jag är klar. Då vill jag ha en reaktion, bli arg, sårad, ledsen, besviken, förbannad eller vad som helst. Bara du inte sitter tyst, och säger att det är okej. Att det inte är någon fara, att det kommer ordna sig. Det är fara! Det är inte okej!

En liten hemlighet som jag har. Väldigt enkel egentligen, men så svår att erkänna. Även fast jag ligger hela kvällarna och övar mej på vad jag vill säga. Övar och övar och övar! Även fast jag vet i detalj vad jag vill berätta så går det inte. Jag är inte rädd för din reaktion, jag är rädd för att du inte kommer förstå. Hur berättar man en hel sanning? En hel sanning är svårt att få i ord. Det blir bara att man råkar hoppa över viktiga meningar, betydelsefulla ord. Tunghäfta.

Jag vill berätta något för dej. En liten hemlighet som jag har. Jag vill så gärna att du ska veta hur det ligger till. Och jag vill att du ska förstå.

Trevligt

Hur var det med den där kunden som påstod att det skulle komma sol idag ? Det har ju regnar hela dagen, och hålle rpå forfarande. Taskigt!

Drygt med måndag igen, usch usch usch. Men jag har iallafall en kort vecka framför mig, bara tisdag och onsdag kvar så är jag ledig. På torsdag kommer kanske flickorna hit och har trevligt med mej. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, vi tänkte bara passa på att träffas nu när det är lång helg. Trevligt!

I helgen kommer också min kära syster med make och barn. Vi ska fira Therese och Miras födelsedagar! Shit, på tal om det, eh, VAD VILL DU HA I PRESENT ?!?!? Det betyder att jag måste ut på stan och köpa prisent åt syrran. Drygt!

SOVA !!

Äntligen dags för att sova, utan att få ångest för det. Det är det som är så bra md mig. Att även om jag sovit två timmar tidigare ikväll, somnar jag lika lätt iallafall när jag går och lägger mig. Oftast direkt jag lägger huvudet på kudden. Sen sover jag djupare än djupast ända tills klockan ringer i morgon.

Så godnatt på er, dröm om härligheter!


Läsning = Sömnpiller?

Varför kan jag aldrig hålla mig vaken !!! Jag skulle vara duktig och sätta mig för att läsa lite körkortsteori. Så jag gjorde ordning min honungsmelon och staplade ett berg av kuddar i min säng och satte mig och läste en stund. En och en halv timme senare vaknar jag men boken på bröstet och melonen halvt uppäten bredvid mig. Jag hade läst två sidor sedan somnat med boken i handen. Som jag alltid gör.
Nu är jag ju svin trött och körkorts boken är inte alls lika lockande längre. Bra jobbat Emilia!

Dessutom är jag skadad, mitt finger är lindat efter att jag skar mig på en koncervburk när jag gjorde smörgås i ugn med annanas på tidigare idag. Dessutom blir min nacke ömmare och ömmare. Jag började känna mig stel redan i går och nu sitter jag och kan knappt vrida mig, samtidigt som hela lägenheten stinker Tiger Balsam. Gott!

För att trösta mig själv, ska jag befria mig från den här burken och sätta mig vid den andra burken. Hehe. Snart börjar "söndagparty" vilket inte får missas!

hade bra alla!

one thing


There is only one thing, to do, three words, for you. I love you

Fynd på soptippen







Har jag visat vad jag har på min vägg i sovrummet? Vi hade städdag i skolan och jag fick i uppgift att gå till vaktmästarn med massa grejer, bla denna snygga reklamaffish. Dumt att kasta den tyckte jag så jag tog hem den och hängde upp den på väggen. Snart va ?! Det är väldigt stor, så det var svårt att bestämma sig för vart den skulle sitta men det fick bli vid sängen.

Vad tycks ? :)


James Morrison


en liten ursäkt

Jag lär ursäkta min negativa inställning igår! hehe. Jag antar att jag är lite väl ärlig så det blir elakt tillsist.
Jag satt (precis som jag hade trott) framför tv:n igår till den sista minuten av eurovision. Hejade på norge och island och azarbajjan (eftersom det är halv svenskt). Så det var kul att det gick så bra för dem alla. Sverige hade otur tyvärr. Fel låt skulle jag tro, för lite slager.

Idag skiner solen för fullt! Super härligt. Jag och pappa ska ta en sväng till borlänge så att jag får köra lite. jag har planerat att åka till gymmet direkt jag kommer till falun, vi får väl se hur det blir med det, hehe. Jag känner mig själv.

Jag hoppas ni får en bra söndag allihop!


Skit eurovision

Okej, jag gav det en chans. 30 minuter stod jag ut, men nu sitter jag här. Hälften av musiken är bara skit. Sveriges framträdande såg inövat och fejkat ut, precis som hela festivalen. För mycket skrik och hoj, för mycket ljus och konstigheter.

Kalla mig gammaldags, men jag tycker de kunde hoppat över hälften. Vad sa de att det hade kostat? 340 miljoner kronor! Fattar ni?! På en dum melodifestival som varar i 3 timmar. Nej, jag blir ledsen bara jag tänker på det. 340 miljoner! Tänk vad de pengarna hade kunnat göra skillnat för Ryssland barn istället.

Skit eurovision. Men jag ska väl kila tillbaka till soffan och kolla klart på det. Sitta och ha trevligt med min familj och störa mig på hur de överdriver allt och lägger pengar på skit saker som kunnat gå till barn som håller på att dö.

Jag hoppas att ni har trevligt allihop! :) Och jag hoppas innerligt att ni hejar på Sverige precis som jag!
HEJA HEJA HEJA!

Uppdatering: Det ser ut att gå som tippat. Jag sa till pappa innan att sverige skulle komma 10 bakifrån och att norge skulle vinna, vi får se om det blir så. Norge hade iallafall en bra låt med mycket fart i, roligt tycker jag! Musiken blir bättre och bättre också, fler och fler bra låtar.

Later!

Musik genom åren

Jag har aldrig varit en Kentare. Och jag har aldrig lyssnat på Håkan Hellström. Alla känner till Håkans låtar, alla kan hans texter. Utom jag. Jag vet inte ens om han är bra eller dålig, eller orginell eller som alla andra.

Jag har lyssnat på James Blunt, Lars Winnerbäck och Per Gessle. Per Gessle lyssnade jag måste på när jag gick i 6:an. Det var min gitarr lärare som drog mig in på det spåret. Det var de gamla låtarna, tidigt 2000-tal. "Här kommer alla känslorna, promenad genom stan, tycker om när du tar på mig och tuffa tider.



Jag dyrkade James Blunt i 7:an och 8:an Hans skiva rullade hela dagarna och hans texter var underbara. You're beautiful, Carry you home, goodbye my lover och high.




Men jag tror att Lars Winnerbäck ändå stått mig närmast om hjärtat. En riktigt bra vis-skrivare. Bra texter, orginella låtar och bra röst.  Jag kommer alltid gilla Lars, han är en klassiker som kommer funka genom alla tider.




Nuda? Vad lyssnar jag på nu, tyvärr är James Blunt lite uttjatad och Per Gessle har blivit för popig för min smak. 
Secondhand Serenade, James morrison, Paramore, Coldplaymf är några favoriter, måste påstå att jag gått över till lite rockigare än jag varit innan.

Trött

Min hjärna är död, och mina ögon är små som russin! Jag går runt här som en lodis (svenska?) och gör ingenting. Efter ett antal försök av mamma och pappa i morse att väcka mej, tog jag mig äntligen upp och för en timme sedan sminkade jag mig lite, men fortfarande sitter jag med okammat hår. Jag har mest setat still hela dagen, blundat lite, sovit någon minut. Och det är väl vad jag kommer göra resten av kvällen också.

På tal om ikväll, så är det melodifestivalen. Ska ni se på det? Själv tycker jag att det är otroligt överskattat och segt och tråkigt. Men eftersom jag är född till en vanlig svensson så kommer jag nog säkert sitta där med en chipspåse i handen och se på det iallafall. Det kanske hör till, hur tråkigt det än är, så har man sett på det år ut och år in. Hur ska ni göra?

Min hjärna är död, ni får ursäkta mig för det.

Solen är på väg



Det är så grönt överallt att jag blir sjuk i huvudet! Jag blir gladare och gladeare för varje dag som det blir ljusare, och jag längtar till sommarlovet extremt mycket nu!
"På måndag kommer solen!!" utbrast en kund på salongen idag när hon kom inspringande och skulle klippa sig. "Härligt" Säger jag!

På tal om kunder och sol. Jag tycker att var och varannan kund har varit utomlands eller ska utomlands nu! Är det verkligen sesong för det nu? På fritidsresor.se visar tempraturen bara 25 grader idag, på mallorca eller cypern samt Gran Canaria. Det ska ju vara brännande hett om man ska bort, anser jag.  Det är ju solen man vill åt när man far iväg så där. Eller folket kanske drar iväg ännu längre bort, vad vet jag?

Nu är det mat som gäller. Köttfärssås och spaghetti tyckte Mattias att jag skulle göra, så det blir väl så kanske.

Later!

JOBB!

Uppdateringar på jobbfronten! För en timme sedan hade jag tackat ja till 4 jobb. Panikslagen ringde jag mamma och frågade vad hon tyckte att jag skulle göra, och som vanligt kommer hon med bärsta råden. Efter många samtal het och dit sitter jag iallafall här med ETT jobb i sommar. Det bästa så klart!

Hemköp i Dala-järna. bra tider, bra betalt, nära hemmet och framför allt seriöst. De övriga jobben aom allt var på resturanger i Vansbro har jag sagt upp mig ifrån. Det kändes inge kul när det var svarta pengar, och dåliga tider, och dålig betalt. Nu är jag grymt tacksam och glad för att det löste sig trost allt! YIPPIE!


Prao/praktikant?

Jag gör absolut ingenting på praktiken. Ingenting som ger mig något, som jag lär mig av. Att sopa golv, diska och vika handdukar är inte det man sak kunna i första hand när man ska bli frisör. Ibland ber de mig att torka håret på kunden, men inte ens då låter dom mig göra klart, utan tar över som om jag inte kunde det jag gjorde.

Dom behandlar mig mer som en praoelev än en praktikant. Jag har haft kunder väldigt länge och gjort min kurs i både klippning och färgning. Jag kan det tekniska. det som behövs nu är ju bara säkerheten och snabbheten. Och det får man inte genom att stå en hel dag och titta på.

Minn självförstroende sjunker lite när jag är där. De tror inte att jag kan, och då tror inte jag heller det. Förmodligen är jag deras första praktiskant för de vet inte hur man svarar på frågor heller. Om jag frågar "varför" så vet de inte svaret. och de pratar inte med mig om jag inte frågar själv.

Men annars är det bra, de är väldigt trevliga när de väl får tid att prata och salongen är stor och fin och jag har snabbt lärt mig rutinerna och kassan (har väl inget annat för mig). Jag måste säga att gesell bedömmarna ser mycket snällare ut än jag först hade trott. Hehe.

Ser framemot morgon dagen. Då har jag fixat mig en modell, min kära Lojs, som jag ska färga och ev klippa. Kul att äntligen få göra något. Om de låter mig göra det, de kanske tar över det här också :P


modiga du!

Jag sitter och lyssnar på musik hos Christin. Hon står och fixar med sitt nyklippta hår. kort kort. Skulle gissa på 5 mm i nacken som går över till en lång lugg. Jätte snygg frisyr. Hon har lovat mig att jag ska få stayla henne sen! Ska bli kul at göra något åt en lite tuffare frisyr! 



Tänk om man kunde vara så här modig! Själv har man haft likadana frisyr i evigheter. BLÄ!

Ett försök med träning

Okej mina kära vänner, strax dags för träning för första gången på mer än en månad. Vi vet ju alla hur det gick med den där springningen. En endaste gång var jag ute sen gav jag upp. Det inspererar mig inte och jag är inte ett dugg intresserad av att springa. Friskis är iallafall lite roligare så vi gör ett försök med det istället. Jag måste ju ha någonting att göra de tre veckorna som jag är ensam är i falun. Om jag köper ett månadskort blir jag väl så illa tvungen att gå dit. Snål som jag är.

Och ikväll blir första gången. Christin ska följa med mig dit, på ett styrkepass. Lycka till!

Första dagen

Det är skönt att vara tillbaka till det normala igen. Tillbaka till falun. Första dagen på praktiken gick bra. Alla verkar vara jätte trevliga, och det är verkligen en jätte fin salong. Jag stod mest och tittade på hela dagen idag. Ovant att inte få göra någonting. det jobbar en tjej som lärling där också. och vi har i princip samma uppgifter, fylla på kaffe, sopa, tvätta, plocka fram och plocka undan osv. Så det blir inte så mycket att göra.

Nu på kvällen har jag träffat flickorna små en sväng. Christin fick färgad utväxt och nyvaxade armhålor! Jag och lojs tyckte det var jätte intressant och stod och lekte med varmt vax på varandra medans Christin höll på. Det är skönt att ha er tillbaka. Saknat er tjejer!


Jag älskar er!  =)      / Millie

Shopping shopping shopping

Är man inte rik så får man låtsas att man är det!

Första gången i stan på en månad. I vanliga fall är jag på stan varje dag. Skillnad från när man bodd hemma, då var man till stan endast på loven. Men hur om hellst, jag har saknar stan otroligt mycket och idag bestämmde jag mig för att shoppa efter praktiken. Kännde mej lite som en shopahollic när jag klev på bussen med armarna fullt i kassar och ett stort leende i hela ansiktet. Idag satsade jag på lite somrigare kläder, med fina färger, lätta tyger och bekväma former.


Blommig topp från Gina tricot, skogs grön/grå t-skirt från Gina trocot.

     


Randig over-size tröja från Gina tricot

   


Underkläder och sjal från Gina tricot, H&M tidning

   


Tränings/bommuls byxor från H&M

Så här ser jag ut just nu







Uppvikta jeans från Gina tricot. Vitt linne från Vero moda.
Svart kofta från H&M. Vita tygskor från lager 70. Svart skinnjacka från H&M.

Millie låtar


Plain White T's - Hey There Delilah


Fall For You - Secondhand Serenade


Coldplay - Fix you


Avril Lavigne - I Miss You/Slipped Away


Prestations ångest

Strax läggdags för mej faktiskt. I morgon är det första dagen på den nya salongen, nervöst. Jag vill inte. Tänk om jag inte får göra någonting eller tänk om jag får massa uppgifter att göra. Jag kan inget längre. Jag hatar min ångest efter varje klippning. "Tänk om han/hon inte gillar det, tänk om dom blir missnöjda?!" är tankar jag aldrig kan sluta tänka. FY! Jag är skit kass på att klippa och jag drar mig för at säga ja till folk när dom frågar om jag vill klippa dem. Jag vet inte om det är en svacka jag är nere i, jag är iallafall skit dålig.

Jag klippte Mattias i helgen. Ganska kort frisyr och kortare lugg än han brukar ha. Och bara för att jag vet att han är ovan så spelar det ingen roll att han säger att det blev bra, för den där vidriga ångesten plågar mej ändå. Hatar det.

Jag är livrädd att jag ska få klippkunder på praktiken de här veckorna. Min handledare är en utav Gesäll-bedömmarna och jag kommer ha en prestationångest som kommer ta död på mej. Jag borde kunna det här nu! Nu är jag inte nybörjare längre. Vi har gått igenom allt och jag borde veta nu, men det gör jag inte. Blä blä blä.

Tillbaka till Falun

Dålig uppdatering den här helgen. Jag har mest legat på soffan, eller spenderat halva dagarna framför One tree hill. Brorsan har fixat tre skivor med hela s 5 och hela s 6.  Och efter att sett ca 20 timmar one tree hill står min åsikt fast mer än någonsin om att det är den bästa serien som finns! jag vet inte vad jag gillar om den, men den gör att jag uppskattar och blir mer tacksam för vad jag har runt omkring mej. Det är en serie om kärlek, drömmar och olika val i livet. LOVE IT!

Nu är jag tillbaka till Falun. Mamma och pappa lämnade mig för en halvtimme sen och jag sitter här och njuter. Jag har verkligen saknat min lägenhet och den här staden. Det känns som om det var evigheter sen jag var här, en månad ganska precis nu. När jag var här sist hade jag aldrig setat framför ratten, idag körde jag ända hemifrån, runt i borlänge och så körde jag genom hela falun och hit. Jag har kommit långt på en månad. Nyss visste jag inte ens vart bromsen satt och nu kör jag bra genom en så stor stad som borlänge.

I borlänge sprang vi in på kupolen an snabbis. Jag hade inte tänkt shoppa något med när jag kom ut var jag nästan 500kr fattigare ändå! Shame on me.


Ett par röda tights och en vit topp!

Kabba!

Jag är helt otroligt slut. "Je e helt kabba" som man skulle säga i Dala-Järna. Mina ben bär mig inte längre och min ryggrad är böjd som en ostkrok. Jag luktar svett och har en sån där osynlig finne som gör att jag skulle kunna svimma så fort jag kommer åt den. ÖM ÖM ÖM !

Det har varit otroligt långa dagar och jag har inte kommit hem före klockan 5 en enda dag, och många dagar har jag varit kvar till klockan 7. Praktiken hos Anna-Lena är slut. Nu bär det tillbaka till Falun en månad, sen är det äntligen sommarlov. Det känns lite tråkigt att lämna salongen. Jag har haft det jätte bra och Anna-Lena och Inger har båda varit så otroligt snälla på mig.
Jag kan inte komma på något jag inte hunnit med att göra när jag varit där. Det skulle vara att jag inte klippt skägg men det är nog det enda! Läggning, permanent, klippning på alla åldrar från barnklippning till klippning på en tant. Färgning av olika slag, balfrisering, herr klippning, och dockarbete.

Som avslutning på de här veckorna bjöd Anna-Lena mej på god resturang mat, och när jag gick hem skickade hon med mig en hel kasse med produkter med ett värde på säkert 1000 kr. Spray, mosse, inpackning, wax, torrschampoo, hair freezer och en borste. Hon tyckte att jag varit otroligt duktig och det kändes bra för jag har verkligen gjort mitt bästa!


Sista minuten!

Man blir helt sjuk av att titta på sista minuten resor. En två-veckors resa till Gran Canaria och boende på ett 4- stjärnigt hotell för under 5000. Resor som gick på 1500 till paradis-orter i en vecka. Flyg för bara några hundralappar. Där, som bara ligger och väntar på att bli bokade. AV MEJ!

Hur kommer det sig att jag sitter och kollar på det här? Jag måste faktiskt skylla allt på syrran. Hon började med att skoja om att vi borde göra en resa till London. Ett impuls skämt som blev allvar. Vi bestämmde oss för att göra en resa, bara hon och jag. 29 kr var summan för flyget när jag klickade in på ett oberoende flygbolag. Blir väl att sluta på 500 kr eller något, skulle vi tro.

Men vi var inte nöjda med det. "En sista minuten till något bättre, som exempelvis mallorca är väl inte så dumt det heller? ;)"  och ungefär där någontans var det försent, dags att surfa på fritidsresor.se för att drömma sig bort. Och här sitter jag nu, svälld, svettig och tårögd. Snyft, det skulle vara underbart!


Att oroa sig

Ni vet säkert hur det känns att oroa sig för någon. Therese, du är har känt på i mer än ett år nu hur det är att oroa sig för sitt barn. Andra kanske vet hur det är att oroa sig över sin hund som är sjuk, eller sin mamma som är ledsen.

Jag oroar mig för min bästa vän, Lisela, som om hon vore mitt eget barn, som om hon vore min kattunge som vägrar äta eller som hon vore min nyskapade snögubbe som jag måste oroa mig för att ha smält till nästa dag.

Jag oroar mig inte för att hon inte kommer klara sig igenom svåra tider, det tvivlar jag inte på.
Lisela är den starkaste människa jag känner. Så stark, så rättvis och så modig. Jag oroar mig istället för att hon inte låter mig hjälpa henne. Att hon drar sig undan och kämpar ensam. Om det någon gång skulle hända henne något ska hon aldrig gå igenom det ensam. Vi ska vara två, hon och jag. Hon får aldrig lämna mig ute, tro att jag inte kommer acceptera henne, eller att jag kommer älska henne mindre. Hon får aldrig tro det oavsett vad som händer.

Jag vill hjälpa henne som hon hjälpt mig. Finnas för henne som hon funnits för mig. och stötta henne som hon stöttat mig. ALLTID!


Inte en ledig minut.

Då var två anställnings möten avklarade. Jag fick några helger framöver men något schema till sommaren är inte spikat. Min första dag bli den värsta kvällen av dem alla. Cruisingen! Det kommer blir en lång dag och jag sluter itne förens vid 01.00. Fylla, proppat med folk, mat hit och öl dit. Alla mina vänner och pojkvännen kommer gå på byn och ha jätte trevligt, jag kommer jobba häcken av mig, som mamma så fin uttalade det.

Men jag är glad. Jag har ett jobb, och det är mer betalt än jag fått på mina tidigare jobb.
Gissar jag rätt så kommer jag förmodligen få jobba hur mycket jag vill i sommar. Och alla roliga helgen kommer tillbringas på resturangerna. Ja, ni läste rätt. Jag ska jobba på två resturanger i sommar. GOSH!

Men jag tackar och bockar och bugar och niger.


Jag slänger upp en bild då de har cruising. Folk, bilar och party.

Filmtips



Jag och Mattias har precis köpt en varsin godispåse och sett en 2 timmar lång film.
Filmen heter 21 och var riktigt bra faktiskt. Rekommenderar den till er par som den ena gillar actions och den andra hatar det. Den här filmen är rolig, och spännande utan att bli allt för mycket "pang pang, i'm a gangster". Haha

Förstår ni vart jag vill komma ? :)

VILL HA!




Dagens

DAGENS:

Humör: Glad
Plus: Värmen
Minus: huvudvärk
Låt: Caught in the rain
Önskan: Körkortet i handen
Saknad: Syster
Händelse: Drömmar
Ser framemot: SommarLovet !
Kläder: Baggybyxor, linne och kofta
Frisyr: okammat, uppsatt
Planer: Ta´t lungt, träffa Mattias

Mammor blir aldrig nöjda

Mamma pch pappa är uppe på vår stora vind och rensar och stökar och grejar. Där ligger saker sen 20 år tillbaka, möbler, kläder, köksredskap, böcker osv. Igår hittade jag en låda märkt "Emilia Åk 7-9" som jag satte mig ner och tittade i. I lådan fann jag ett skrivhäfte som jag använt i svenskan och skrivit berättelser och texter i.

Jag tycker det är roligt att läsa sånt man skrvigt för flera år sedan, "vilken fantasi man hade, och vart tog den vägen" frågar jag mej själv när jag läser. Jag läste en ganska kort berättelse skriven utifrån ett barns synvinkel, skulle gissa på 4-6 år.  Hon har plockat blommor till sin mamma och kan inte förstå varför det gjorde mamman så upprörd. Det är bara det att blommorna är de finaste från mammans rabatter.

Urdrag ur texten:

"Mamma sitter mitt emot mig och ser på mig. Hon är arg. Jag ser ner i bordet. Mamma sa att jag skulle tänka igenom det jag hade gjort. Jag tänker så det knakar... Vad hade jag gjort för fel? Varför är hon så arg när jag bara ville vara snäll? Gillar inte mamma blommor, för hon hade reagerat lika förra gången också. "

"Hur många gånger måste jag tala om för dej att låta bli mina blommor?! Frågar hon.
Mamma blir jämt arg. Arg utan att jag vet varför. Men nu ser hon lite snällare ut. Hon säger att jag ska gå och fortsätta leka. Så jag hasar mig ner för stolen och gör som hon säger. Mamma suckar.
Jaha, Varför suckar hon nu da? Jag gör ju som hon säger!
Mammor blir aldrig nöjda.. Jag suckar tillbaka. "

Jag tror övningen handlade om missförstånd. Hur lätt samma sak kan misstolkas och ses från så olika synvinklar.
Jag har inget minne av att jag skrev den här texten och den var nog inte skriven utifrån min egen åsikt. haha

Nu ska jag fortsätta läsa vad jag skrivit, kanske dyker det upp något mer intressant.

Just nu!

Dags för musikcafé! Ett utav lokalbanden ska spela soul, rock, och jag och Mattias ska dit och lyssna. Blir nog trevligt. Brukar vara rätt mycket folk där och jag gillar bandet som ska spela. Grabbarna är jätte duktiga.

Jag hoppas bara att mina plötsliga masmärtor som jag fick för ett tag sedan går över. Annars lär jag nog ta mig hemåt.

Skitjobb!

Det börjar ringa folk från arbetsplatserna. På måndag blir det först över till Dido för att höra om tider och lön, sen blir det över till Selins på anställning intervju. Hjälp mej!

Tydligen är båda ställerna skitjobb enligt många. Pizzabagarna är sliskiga och lönen är svart. Jag har ingen försäkring och skulle det hända mig något är det inte värt någonting alls. Men vet ni, det är ett sommar jobb och det kommer pågå i max några veckor eller ett par månader. Jag måste tacka ja, jag måste ha pengar.

Jag ska försöka stå på mig och säga att jag vill ha allt skriver på att papper. Ska se till och göra mig medveten om min rättigheter för då ska det väl gå bra. Hoppas!


Nu är det dags att ta en dusch, sen blir det att leka en sväng med Mattias. Det är strålande dag och jag kan knappt vänta på att ge mig ut i solen!

Later.

Valborgs firande

Hej vänner!

En väldigt bra valborg. Måste säga att det var den bästa hitills.
Jag gjorde Lisela fin på salongen igår och efter det var det bara att rå springa till tåget. Allt var lite oplanerat och Lisela skulle hinna packa och vi skulle hinna handla inom 45 minuter. Vi glömde i stort sätt hälften av packningen i all stress och ringde nog 90% av Dala-Järnas befolkning för att komma hem. Till sist hamnade vi på en parkpänk i Järnas mitt och satt där och åt chips till pappa kom och hämtade oss.

Väl hemma satte vi igång med middagen. Fyllda paprikor. Vi skruvade upp en utav mina bästa 90-tals skivor på högsta volym och skrattade, åt, lekte och pratade. Till efterrätt blev det underbar fruktsallad i ung med riven choklad på.
Runt 12 tiden satt vi och trädde pärlor till fina armband :)
Innan vi somnade låg vi och pratade någon timme och vår diskussion fortsatte på morgonen.

Tack underbara du, för att du bojkottar valborg med mig!<3


Det här är tre av våra 8 armband vi lyckades få ihop.

 
Vi spelade fiske spelet också,
samtidigt som Marcoolio vrålade i högtalarna med låten "In med bollen i mål"!



Jag hoppas ni hade en bra valborg alla och hoppas att ni är lika glada över att vara inne i Maj som jag är.

RSS 2.0